Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Šentjur 2019 (foto, video)


Tradicionalni božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Šentjur je v športno dvorano OŠ Hruševec privabil ljubitelje klasična glasba.

Na dan samostojnosti in enotnosti, 26. decembra, je KD Pihalni orkester Šentjur tradicionalno priredil božično-novoletni koncert. Športna dvorana Osnovne šole Hruševec je bila skoraj premajhna za vse obiskovalce.

Za vse, ki ste zamudili koncert, lahko v videu spodaj podoživite dogajanje.

bozicno_novoletni_koncert_po_sentjur_2019_00
Božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Šentjur 2019. Foto: DejC

Kulturno društvo Pihalni orkester Šentjur

Pihalni orkester Šentjur deluje od leta 2005 in šteje več kot 100 članov. Njihov mentor je Jurij Hladnik. Orkester se dvakrat do trikrat letno pripravlja na intenzivnih vajah in redno izobražuje doma in v tujini. Tradicionalno igrajo na Pomladnem koncertu. Prvega maja poskrbijo za budnico, ob dnevu državnosti igrajo na prireditvi v Šentjurju. Veliko pa nastopajo tudi na krajevnih prireditvah, kot so srečanja godb, nastopi na prireditvah, kot je Božično-novoletni koncert.

Božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Šentjur 2019

Pod dirigentsko palico Jurija Hladnika je Pihalni orkester Šentjur v ŠD Hruševec nastopil na tradicionalnem Božično-novoletnem koncertu. Prireditev je bila posvečena tudi dnevu samostojnosti in enotnosti. Program je povezal Franc Podbrežnik, ki je kot Samo Všečnik z orkestrom tudi nastopil. Kot gost je nastopil harmonikarski virtuoz Andraž Frece.

Slavnostni govor župana Šentjurja, mag. Marka Diacija

“Božično-novoletni koncert je namenjen tudi temu, da se spomnimo dogodkov izpred 29 let, ko smo postali samostojni. Zato vam iskrene čestitke izrekam tudi ob današnjem državnem prazniku, dnevu samostojnosti in enotnosti. Želim vam tudi lep preostanek božičnih praznikov. V prihajajočem letu 2020 pa veliko uspehov, sreče, ljubezni in zdravja. Naj bo lepše kot leto 2019. Veliko užitkov!”

mag. Marko Diaci

Božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Šentjur 2019:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski