Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Uspešna energetska sanacija OŠ Hruševec in kulturna prireditev učencev (foto)


Občina Šentjur je na zadnji delovni dan pred božičem izpeljala otvoritev po uspešno izvedeni energetski sanaciji šolske stavbe s telovadnico OŠ Hruševec. Otvoritev je potekala v sklopu prireditve, s katero so učenci obeležili prihajajoči dan samostojnosti in enotnosti.

Prenova šole, ki jo obiskuje slabih 400 učencev in učenk, je obsegala izvedbo nove toplotno izolirane fasade, zamenjavo stavbnega pohištva, izolacijo strehe na osnovni šoli in telovadnici ter menjavo kritine. Celotna površina prenovljene stavbe znaša 4.369 m2, površina prenovljene strehe pa 3.435 m2.

Poleg tega je bil v telovadnici nameščen nov prezračevalni klimat, okoli objekta je bila položena nova steza iz betonskih plošč, pod katero je izvedena drenaža za učinkovito odvajanje padavinske vode. V sklopu energetske sanacije so bile izvedene tudi funkcionalne posodobitve garderob in tehničnih prostorov med šolo ter telovadnico.

Finančna podpora za projekt je prišla iz evropskega kohezijskega sklada v višini 638 tisoč evrov. Vrednost del je znašala dobrih 1,9 milijona evrov (brez DDV), izvajalo pa jih je na javnem razpisu izbrano podjetje Halomojstri d.o.o. s Polzele.

Otvoritev uspešne energetske sanacije zaznamovala tudi kulturna prireditev učencev OŠ Hruševec

Otvoritev ni bila le priložnost za prikaz prenovljene stavbe, temveč tudi za kulturno prireditev, na kateri so učenci OŠ Hruševec pokazali svoj talent in predstavili raznolikost svojih interesov. Kulturni program je bil obogaten z umetniškimi točkami, glasbenimi nastopi ter recitacijami, ki so dodatno poudarile pomen prihajajočega dneva samostojnosti in enotnosti.

Novo prenovljena šolska stavba predstavlja trajen prispevek k okolju ter omogoča učencem kakovostno učno okolje v skladu s sodobnimi standardi.

Fotogalerija: Simon Valant