Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pihalni orkester Šentjur navdušil s Privškovimi priredbami na koncertu ob Dnevu državnosti (foto, video)


Minulo nedeljo so v počastitev Dneva državnosti tradicionalno priredili koncert Pihalnega orkestra Šentjur. Najprej načrtovana izvedba na Mestnem trgu se je zaradi slabega vremena preselila v telovadnico Osnovne šole Hruševec.

Prireditev ob Dnevu državnosti so tokrat zaznamovali s koncertom pod naslovom ”Veselo v nov dan”. Z njim so počastili glasbeno ustvarjanje Jožeta Privška. Privšek je med svojim več kot tridesetletnim (1961–95) dirigentskim stažem v Big Bandu ustvaril veliko zimzelenih popevk – uspešnic (Vozi me vlak v daljaveNe prižigaj luči v temiKako sva si različnaMini maxiSolza, ki je ne prodam, Silvestrski poljubMati bodiva prijatelja, Samo nasmeh je bolj grenak, Nad mestom se daniLjubezen v f-molu).

Privšek je za svoje delo prejel tudi številne nagrade in priznanja, med drugim Zlato areno za glasbo (1971), nagrado Prešernovega sklada (1981) in Kozinovo nagrado, najvišje strokovno priznanje Društva slovenskih skladateljev (1998).

Nekaj njegovih uspešnic smo tako lahko slišali tudi tokrat in nič čudnega, da so se jih obiskovalci razveselili in s ploskanjem po ritmu že med samo izvedbo pokazali navdušenje.

Kako sva si različna v izvedbi Pihalnega orkestra Šentjur:

 

”Veselo v nov dan” tudi tokrat z eminentnimi gosti
Nina Strnad
Nina Strnad

Tokratna prva gostja večera je bila Nina Strnad. Njena izobraževalna pot se je začela na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, po maturi in diplomi iz ekonomije pa je svoje glasbene veščine izpopolnjevala na New School for Jazz and Contemporary Music v New Yorku ter končala študij glasbene pedagogike na Konservatoriju za glasbo v Celovcu.

Nina Strnad je izvrstna vokalistka, ki sta ji blizu predvsem področji jazza in popevk. Kot pravi, je bila za njo glasbena pot bolj vprašanje časa kot obstoja. “Vsekakor je petje zame način izražanja, brez katerega bi bilo moje življenje mnogo bolj pusto in verjetno neizživeto,” je prepričana simpatična pevka, ki je sicer stalna gostja festivalov, koncertnih ciklusov in prireditev.

Luka Žerjav in Tom Costo
Luka Žerjav in Tom Costo

Drugi gost večera je bil domačin Tom Costo iz Epik teatra. Tom Costo, pisatelj, komik, pozitivec, avtor treh knjig: »Poberi se«, »PMS-Prigode modernega samca« in »Korajžnice«. Pred štirimi leti je izdal svojo prvo knjigo »Poberi se« ter zanjo prepešačil 200 km. Pred tremi leti je izšla knjiga »Korajžnice«, motivacijsko naravnana s pozitivnimi sporočili, kratkimi zgodbami, predvsem pa polne lahkotnega branja, ki ti da misliti in spremeni življenje. Skupaj s povezovalcem dogodka Luko Žerjavom, ki je tudi znan po svoji upodobitvi Gustava Ipavca, sta odlično zabavala občinstvo.

Lepo polna športna dvorana je ob koncu dogodka oz. koncerta nagradila Pihalni orkester z glasnim aplavzom, ki se kar ni hotel nehati. Na zadovoljstvo množice je sledil še dodatek.

Zaključek in glasen aplavz:

Še več utrinkov s čudovitega dogodka pa si poglejte v fotogaleriji:

F.G.