Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 29. 7. 2019 (družinski spor – 5 položnic, porezal ga je z nožem)


policijska-postaja-smarjeZAGORELO  GOSPODARSKO POSLOPJE

PP Šmarje pri Jelšah je bila dne 22. 7. 2019 v večernem času obveščena, da je zagorelo večje gospodarsko poslopje na območju Šmarja pri Jelšah. Požar so na kraju gasili 103 gasilci iz več PGD. V požaru je zgorelo tudi več glav živine, traktor, mlekarna ter uničeno poslopje. Policisti in kriminalisti so pri ogledu našli več ožganin na krmi, že zbirajo obvestila. V požaru je nastala velika materialna škoda. O ugotovitvah bodo na ODT podali ustrezni akt.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti PP Šmarje pri Jelšah so dne 25. 7. 2019 pri opravljanju nalog javne varnosti na širšem območju Šmarja pri Jelšah z lastno dejavnostjo zaznali posajenih pet rastlin, zelene barve, podobnih indijski konoplji. Gojitelju rastline so bile le-te na kraju proti listinam zasežene.  Zaradi  suma, da gre za prepovedano drogo so bili vzorci posredovani na krim. preiskavo.  V pozitivnem bo zoper kršitelja uveden hitri postopek prekrškovnega organa z izdajo odločbo.

NEDOSTOJNO VEDENJE V DRUŽINSKEM KROGU

PP Šmarje pri Jelšah je bila dne 26. 7. 2019 obveščena, da je na območju Šmarja pri Jelšah prišlo do besednega nesoglasja ter odrivanja oseb v sorodniškem krogu. Z zbranimi obvestili smo policisti ugotovili, da je določbe ZJRM-1 kršilo pet oseb, posledično so bil vsem udeleženim izdani plačilni nalogi.

PRI POSPRAVLJANJU NAŠLA NABOJE

Dne 27. 7. 2019 so bili policisti  PP Šmarje pri Jelšah obveščeni, da je občanka pri čiščenju nenaseljenega objekta na območju Sladke Gore našla škatlico z naboji, kalibra 6,35 mm. Zaradi suma nedovoljene posesti so bili naboje zaseženi. Zoper kršitelja policisti še poizvedujejo, zoper njega bodo uvedli hitri postopek prekrškovnega organa z izdajo odločbe.

KD NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

Dne 28. 7. 2019 so policisti PP Šmarje pri Jelšah od oškodovanke sprejeli zapisnik v smislu suma izvajanja psihičnega in fizičnega nasilja izvenzakonskega partnerja. Z zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da gre za sum  storitve KD Nasilja v družini. Zaradi zagotovitve varnosti oškodovanke je bil storilcu izrečen ukrep prepovedi približevanja, o kateri dolžini bo presodil  preiskovalni sodnik z izdanim sklepom. Zoper storilca bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo.

POREZAL GA JE Z NOŽEM

PP Šmarje pri Jelšah je bila dne 28. 7. 2019 obveščena, da je v okolici Šmarja pri Jelšah med občanoma prišlo do  besednega spora, pri čemer je eden segel po manjšem rezilu ter drugega porezal po vratu. Zadobljene poškodbe so bile v SB v Celju opredeljene kot lahka telesna poškodba. Uporabljeni predmet storitve dejanja smo policisti zasegli, zoper storilca pa bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo.
Roman GRABROVEC, mag., komandir policijske postaje