Prvo martinovanje v Kozjem: vinskemu prazniku nazdravili s sejmom in kulturnim programom (foto, video)

12. 11. 2018 14:04

Klub mladih Kozje je v nedeljskem dopoldnevu pripravil krajevno praznovanje praznika sv. Martina. Vinskemu zavetniku so se poklonili z lokalnim sejmom in kulturnim programom.

martinovanje_kozje

Na Martinovem sejmu, ki so ga na trgu Kozje kot takšnega priredili prvič, se je predstavilo okoli deset domačih sejmarjev z raznovrstno robo, tudi vina in vinarjev, ki prazniku sv. Martina pritečejo, ni manjkalo. Tako so lahko obiskovalci že vse od devete ure zjutraj nazdravljali z letošnjo vinsko kapljico, Društvo gobarjev je poskrbelo za predstavitev gobarske zakladnice v naših krajih, predstavljalo pa se je tudi nekaj manjših ponudnikov z domačih kmetij.

Za prijetnejše vzdušje so poskrbeli kulturniki. Med drugim so nastopili Mešani pevski zbor Vinea Kozje ter Folklorna skupina Kozje, ki je program zaokrožila s plesom in prikazom praznovanja sv. Martina nekoč. Nedeljski sončni žarki so največ obiskovalcev na trg pritegnili po sveti maši, ko je dogodek z blagoslovom oplemenitil domači župnik Niko Marovt. Sejem so obiskali tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, domača županja Milenca Krajnc in podčetrteški župan Peter Misja.

Vabljeni k ogledu fotoutrinkov in video posnetka.

In še fotogalerija:

Emilija Šterlek

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
232 queries in 2,183 seconds.