Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

16. Viteška slovestnost vitezov vina tokrat v Podčetrtku (foto, video)


Podčetrtek je minulo soboto gostil 16. Viteško slovestnost slovenskega reda vitezov vina.

Združenje slovenskega reda vitezov vina povezuje ljubitelje vin, vinogradnike, vinarje in vinske strokovnjake, ki vino častijo in do njega gojijo poseben viteški odnos. S svojimi dogodki, publikacijami in ozaveščanjem o kulturi uživanja vina se trudijo za večjo prepoznavnost slovenskih vin.

Vsako leto na viteški slovesnosti sprejmejo v svoje vrste nove člane – pripravnike, povišajo viteze vina prvega in drugega reda ter podelijo nazive vitez vina. Tako je bilo tudi tokrat v prijetnem ambientu hotela Sotelia.

img_2525-custom

Slovesten program

Ko so se gostje zbrali, so jih pozdravile fanfare in himna Reda. Nekaj besed so spregovorili slavnostni govorniki: konzul Viteškega omizja Celje Ivan Mijošek, je zbrane pozdravil in se zahvalil vsem udeleženim, minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je povedal nekaj o pomembnosti kulinarike in vinogradništva za Slovenijo, župan Podčetrtka Peter Misja je prisotnim izrekel dobrodošlico v gostujoči občini, direktorica  Slovenske turistične organizacje Maja Pak je pojasnila vezi med turizmom in vinarsko ponudbo.

V svojem imenu pa je vse navzoče pozdravila tudi vinska kraljica Meta Frangež, vitez vina I. reda Edvard Kužner pa je nato predaval o Druženju vina in hrane.

img_2556-custom

Za glasbeno točko je poskrbel ženski pevski zbor Emina iz Podčetrtka, ki je zapel venček napitnic in zimzeleno Ne čakaj na maj. Po končanem protokolu je sledil viteški obed.

Za več utrinkov si poglejte videoposnetek in fotogalerijo z dogodka.

 

Še fotogalerija

Žiga Lah Koštomaj