Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 8. 11. 2018 (najprej sta se ga napila …; poskus požiga)


TEŽAVE Z MLADOLETNIKOM

Dne 29. 10. 2018 se je na PP zglasila oškodovana, ki je povedala, da ima težave s svojim mladoletnim sinom, ki je ne uboga, ji grozi, ter je nasilen do svojih mlajših bratov in sester.  Policisti so podvzeli vse ustrezne ukrepe, mladoletnik pa je bil za krajši čas nameščen v krizni center za mlade. Dogajanja bo obravnavano na centru za socialno delo in okrajnem sodišču.

MEDSOSEDSKI SPOR

Na Grobelnem je prišlo do spora med dvema sosedoma. Najprej sta skupaj pila in se napila, nato pa je enega od njiju pričela motiti prisotnost drugega, zaradi česar ga je pričel žaliti in napadati. Kršitelju je bila izrečena globa po Zakonu o varstvu javnega reda in mira.

NASILJE V DRUŽINI

30. oktobra so policisti intervenirali v Suhem pri Dobjem, kjer je osumljenec izvajal nasilje nad svojo partnerko. Ker je podobna dejanja izvajal tudi nad prejšnjimi partnerkami, prav tako pa je bilo ugotovljeno, da je storilec osumljen še več drugih kaznivih dejanj, mu je bila izrečena prepoved približevanja. Oškodovanka je bila nameščena v varno hišo. Policisti bodo podali kazenske ovadbe na sodišče.

POSKUS POŽIGA

30. oktobra pa so policisti intervenirali v Podgradu, kjer je lastnik domačije, ki je bil močno pod vplivom alkohola, hotel to zažgati. Podvig mu ni uspel, saj so mu to s hitro intervencijo preprečili lokalni gasilci.  Kršitelj je bil nato hospitaliziran v psihiatrično bolnišnico Vojnik, zoper njega pa bo podana kazenska ovadba.

VOZIL POD VPLIVOM ALKOHOLA IN BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

V nočnih urah istega dne je bil v Šentjurju ustavljen voznik osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je bil močno pod vplivom alkohola, prav tako pa ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo,  zoper voznika pa je bil podan obdolžilni predlog.

NOČ ČAROVNIC

Dne 31. 10. se je na območju občine Šentjur močno odražala pregovorna noč čarovnic. Zgodilo se je več dogodkov, ki so izstopali iz povprečja. V Šentjurju sta se sprla znanca. Prepir in grožnje so dosegle tako intenziteto, da je oškodovanec zadevo prijavil na policiji, ki je zoper osumljenca podala kazensko ovadbo. Pripetili sta se kar dve prometni nesreči, ki sta imeli za posledico materialno škodo in lažjo telesno poškodbo. Oba povzročitelja sta bila močno pod vplivom alkohola. V obeh primerih je dežurni državni tožilec podal usmeritev, da se zoper storilca poda kazenska ovadba nevarne vožnje in vozniško dovoljenje na mestu odvzame.

VINJENA OBČANKA

V Voducah je razgrajala pijana kršiteljica, ki ji je bila izrečena globa zaradi kršitve javnega reda in miru. Žal ji omenjena kazen ni kaj veliko pomagala, saj je bila že naslednji dan ustavljena in kontrolirana pri vožnji osebnega avtomobila. Tudi tokrat se je izkazalo, da je dovoljena stopnja alkoholiziranosti krepko prekoračena. Vozniško dovoljenje je bilo na kraju odvzeto in podan predlog sodniku za prekrške o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja.

ODTUJENA KOSILNICA

Policisti smo 3. novembra v Dobju pri Lesičnem obravnavali odtujitev kosilnice BCS, vredne okoli 3.300 €.

 

ŠE NASVET: KO VOZIŠ OZ. PRED VOŽNJO, NE PIJ ALKOHOLA

•Nikoli ne vozite pod vplivom alkohola niti drugih psiho-aktivnih snovi

•Alkohol v prometu je eden glavnih dejavnikov tveganja udeležbe v prometni nesreči

•Zavedajte se, da se že s prvim kozarcem alkohola slabšajo naše psiho-fizične sposobnosti za varno udeležbo v prometu

•Ne peljite se z voznikom, ki je užival alkohol, ter ga raje opozorite na tveganje

•Tudi pri pešcih in kolesarjih je alkohol dejavnik tveganja, saj je vsako leto nekaj pešcev in kolesarjev, ki so utrpeli hude posledice v prometnih nesrečah zaradi alkohola

•Alkohol pomembno vpliva na delovanje naših možganov, pri dolgotrajnem uživanju pa tudi resno ogroža naše zdravje

•Upoštevajte naslednja priporočila za zmanjšanje porabe alkohola:

  1. nikoli nisem v prometu pod vplivom alkohola;
  2. če nameravam piti alkohol, poskrbim za varen prihod domov (avtobus, taksi…);
  3. alkohola ne ponujam mladoletnim osebam;
  4. alkohola ne ponujam v šoli ali na delovnem mestu.

Pripravil: Andrej Mestek