Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Brencl banda v KD Bistrica ob Sotli: Premierno predstavili svoj četrti album (foto, video)


V sobotnem večeru je skupina Brencl banda domačinom v Bistrici ob Sotli pripravila pravo koncertno poslastico, v kateri so dobršen del namenili predstavitvi svojega novega albuma, naslovljenega Korenine svetlobe.

Koncert Brencl bande je bil sicer del pestrega letnega kulturnega utripa, ki se odvija v Bistrici ob Sotli, a tokrat tudi nekoliko drugačnega značaja, saj so na isti dan izdali četrti album in domačo dvorano bistriškega kulturnega doma »(p)osvojili« za premierno predstavitev le-tega.

Jesenska, Anovi, Biser, Vila, Črešnjevska, Domača, Srca gospodar, Podgurska, Pesem, Faun, Rimska in Tretja so pesmi novega albuma. Sedem je vokalnih, pet instrumentalnih. Avtor besedil in glasbe (razen besedila za pesem Domača) je ustanovitelj in vodja skupine Bistričan Andrej Boštjančič – Ruda.

Za razliko od preteklih albumov se ta ponaša s plodnim sodelovanjem skupine z drugimi glasbeniki in domačini. Na odru bistriškega kulturnega doma so se jim pridružili Eva Moškon, ki jo slišimo v pesmi Srca gospodar, ter v  pesmi Pesem domači pevci Jana Tavčer, Anita, Janja in Milena Kunej ter Andrej Černelč in Martin Hrastnik, sicer pa je na plošči mogoče slišati tudi Dejana Gotala na tolkalih ter Iveta Cukeriča na klarinetu.

Obiskovalci koncerta pa niso bili prikrajšani niti starih prepoznavnih komadov (priredbe ljudskih Ljubca moja, Igraj kolo jabolko ter avtorskih Petrino kolo…), po veselem in razigranem značaju znanih kot tistih, ki znajo dvigniti razpoloženje med poslušalci.

 

Brencl banda se z novim albumom predstavlja tudi v nekoliko spremenjeni zasedbi. Ob kitaristu in vokalistu Andreju Boštjančiču-Rudi jo sestavljajo Ana Mezgec – violina in vokal, Rok Šinkovec – harmonika in vokal, Matjaž Bajc – kontrabas in vokal.

 

Vabljeni, da ujamete razpoloženje koncerta z Brencl Bando v spodnjem video posnetku.

E. Š.