Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dijaki Šolskega centra Rogaška Slatina blesteli na dobrodelnem koncertu dijaške skupnosti


V ponedeljek se je v Kulturnem centru Rogaška Slatina odvil dobrodelni koncert dijaške skupnosti Šolskega centra Rogaška Slatina, kjer so se z raznovrstnimi glasbenimi točkami predstavili dijaki, prav tako pa so nastopili bivši dijaki slatinske šole.

Na koncertu so se predstavili dijaki tamkajšnje šole, zapeli in zaigrali pa so tudi bivši dijaki, sedaj že uveljavljeni lokalni glasbeniki. Za poslušalce so pripravili melodije narodno-zabavne glasbe, opernih vložkov, rokovskih priredb, klasičnih melodij in drugih glasbeni zvrsti. Kot nam je povedala ena izmed organizatork koncerta, Ana Ferk, ravno to, da se lahko vsak predstavi s točko, ki mu je pisana na kožo, dela njihov koncert poseben.

Vir foto: Šolski center Rogaška Slatina

Na večernem dogodku so nastopili Nuša Prapotnik, Tine Vaukan, Ela Novak, Rok Armič, Brest Lenarčič, Julija Švab, Zoja Goričan, Blažka Cmerešek, Karla Miklaužić in članice Vokalne skupine ŠCRS, poleg tega pa sta na oder stopila še bivša dijaka Ana Ferme in Tine Pirš.

Povabili so tudi Kajo Humski, ki je morala zaradi bolezni nastop odpovedati.

Ves denar bodo namenili šoli in dijakom

Vsa na koncertu zbrana sredstva, ki jih je bilo letos za skoraj 800 evrov, so v celoti namenjena Šolskemu skladu Šolskega centra Rogaška Slatina. Ta je namenjen finančni podpori dnevnemu prevozu dijakov iz smeri Bistrica ob Sotli, prav tako pa sredstva namenjajo delovanju dijaške in domske skupnosti ter izdaji letopisa.

Vir foto: Šolski center Rogaška Slatina

Kot so nam povedali, pa v zadnjem času opažajo tudi vedno večjo potrebo po sofinanciranju strokovnih ekskurzij in drugih dejavnosti tistim dijakom, ki se zaradi socialnih in materialnih razmer v družinah tovrstnih aktivnosti sicer ne bi mogli udeleževati.

Ana Ferk je po koncertu ocenila, da je ta zagotovo uspel. Organizatorji in nastopajoči so izpolnili svoja pričakovanja in verjamejo, da so s podobnimi vtisi dvorano zapustili tudi poslušalci. Za konec je Ferkova dodala naslednje: “Vsi dijaki – povezovalca programa, nastopajoči, lučkarja, fotografi in še kdo – so se krasno odrezali. Če sem se v teh letih pri organizaciji takih dogodkov česa naučila, je to, da moram dijakom zaupati. Čeprav na sestankih in vajah nikoli nič ne izgleda tako, kot bi moralo, se potem vedno vse dobro izteče. Ne dobro, vrhunsko!

Vir foto: Šolski center Rogaška Slatina