Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na državnem prvenstvu v Podčetrtku domači klub do dveh naslovov prvaka


Zadnjo novembrsko soboto je Karate klub Kozjansko in Obsotelje kot tehnični organizator v sodelovanju z Karate zvezo Slovenije tretjič zapored organiziral mladinsko državno prvenstvo za leto 2017 v katah in športnih borbah za posameznike v starostnih kategorijah do 21 let.

Tekmovanje je bilo organizrano v Večnamenski športni dvorani Podčetrtek, udeležilo pa se ga je 406 tekmovalcev iz 51 klubov.

Na tisk zastavic bo treba v prihodnje položiti več pozornosti!
Na tisk zastavic bo treba v prihodnje položiti več pozornosti (op. ur.)!

Ker smo želeli tekmovalni sferi dodati tudi nacionalni pridih, so nas vsi tekmovalci v uvodnem prihodu pozdravili  z mahanjem slovenskih zastavic. Vse v dvorani je pozdravil Tomaž Deberšek, predsednik tekmovalne komisije, nato pa je sledili govori predstavnice domačega kluba Sandre Jelače ter predsednika KZS Boruta Strojina. Tekmo je uradno odprl župan občine Podčetrtek, Peter Misja. Slovensko himno je odpel domačin Jan Perkovič.  50-članski organizacijski klubski tim nato zasedel svoja mesta, tekmovalci so začeli z ogrevanjem, navijači pa ogreli dlani za navijanje.

Za naš klub je tekmovala 11-članska ekipa katašev in borbašev. Nastopili so: Vinko Juraja, Ana in Lea Bele, Filip Lotric, Grega Zbil, Luka Bele, Jakob Žumer, Nejc Kunštek, Žan Luka Lesnika, Jan in Bor Hartl. Nastopili so samozavestno in z veliko željo po dosegu najvišjih mest.

Naslov državnega prvaka sta si priborila Bor Hartl v kategoriji kate – mladici in Vinko Juraja v kategoriji kate – najmlajši.

Naslov državnega podprvaka so si nadeli: Jan Hartl v katah – mladinci, Grega Zbil športne borbe – malčki do 30 kg ter Luka Bele v športnih borbah – dečki do 45 kg.

Tretja mesta so zasedli Grega Zbil v kategoriji kate – malčki, Luka Bele kate – dečki, Jakob Žumer v kategoriji športnih borb – dečki nad 5kg in Žan Luka Lesnika v športnih borbah – ml. kadeti nad 55 kg.

Filip Lotrič, Ana in Lea Bele ter Nejc Kunštek se tokrat kot mlajši del njihovih kategorij niso uspeli uvrstiti na stopničke, a bo že v naslednjem  letu nekoliko lažje in bodo kot starejši lahko posegali po boljših rezultatih. Na koncu smo kot klub skupno dosegli 12. mesto med 51 klubi, kar je za klub več kot odličen rezultat.

Zahvala gre vsem članom kluba, ki so prej, potem, ali pa v času državnega prvenstva pomagli pri pripravi takšnega tekmovanja, ki se lahko primerja z najvišjimi rangi tekmovanj sveta. Še posebna zahvala gre zdravniški oskrbi dr. Jani Pečovnik in članu kluba Zlatku Žumru.

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke za dosežene rezultate in trdno voljo!

Miha Romih, glavni trener