Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ob tednu otroka so se šmarski otroci znova navduševali nad gasilci, vojaki, policisti … (foto)


V začetku oktobra vsako leto obeležujemo teden otroka, ko našim najmlajšim namenimo še posebno pozornost.

Tako že vrsto let velja tudi za šmarski vrtec, kjer so tudi letos za svoje varovance in učence nižjih razredov Osnovne šole pripravili predstavitev služb za zaščito, reševanje in pomoč.

V šmarskem športnem parku so v četrtek lahko otroci ponovno občudovali gasilsko cisterno in poskusili kako je gasiti z gasilsko cevjo, pokukali v temačno kletko policijske marice, potipali vojaško avtomatsko puško in se po obrazu našemili z varovalnimi barvami …  spoznavali so tudi naloge civilne zaščite, Rdečega križa in še nekaterih drugih služb v sistemu zaščite in reševanja.

dan-zir1

Mlade nadebudneže je na igrišču obiskal tudi župan Stanko Šket z občinsko delegacijo, saj skrb za delovanje gasilstva in civilne zaščite v veliki meri pade na pleče občine. Ta je odgovorna za zagotavljanje finančnih in drugih pogojev za delovanje gasilstva ter vodenje civilne zaščite ob naravnih in drugih nesrečah.

Veselje naših najmlajših ob spoznavanju služb iz sistema zaščite, reševanja in pomoči varnostnega in obrambnega sistema naše domovine si oglejte v spodnjih fotografijah.

pivo-fest-osn

R. Č.