Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vodstva gasilskih društev šmarske gasilske zveze na posvetu pridobivala dodatna znanja


Prvo soboto v aprilu je v dvorani Prostovoljnega gasilskega društva Šmarje pri Jelšah potekal posvet predsednikov in poveljnikov prostovoljnih gasilskih društev Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah.

Dogodka se je udeležilo 42 predstavnikov iz 21 prostovoljnih gasilskih društev šmarske gasilske zveze. Predsedniki in poveljniki so prisluhnili predavateljem iz Gasilske zveze Slovenije ter GZ Šmarje pri Jelšah. Kot nam je po koncu povedal predsednik šmarske gasilske zveze Erih Strašek, so predavatelji: “udeležencem posredovali znanja s področja odnosov z javnostmi, gasilskega protokola, organiziranja gasilskih prireditev, uporabe gasilske računalniške aplikacije Vulkan in nekatere organizacijske napotke za izboljšanje in poenotenje aktivnosti prostovoljnih gasilskih društev na našem območju.

Gasilsko zvezo Šmarje pri Jelšah sestavlja 24 prostovoljnih gasilskih društev iz občin Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek, Kozje in Bistrica ob Sotli.
Takole sta dogodek obeležila prisotna s PGD Rogaška Slatina; vir foto: FB/PGD Rogaška Slatina
Prisotne nagovoril tudi predsednik Gasilske zveze Slovenije

Tekom prvega dela posveta so gasilcem predavali sodelavka za gasilski tisk Gasilske zveze Slovenije Jerneja Jelovčan Koselj, pribočnik predsednika Gasilski zvezi Slovenije Sašo Komes in častni poveljnik Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah Bogdan Krumpak. Sledila so vprašanja udeležencev in kosilo, kasneje pa se je druženje prevesilo v drugi del, kjer so nadaljevali s predavanji.

Dan pred posvetom je Gasilska zveza Šmarje organizirala še skupščino, kjer so podelili odlikovanja in predstavili novosti, ki jih uvajajo. Več preberite tukaj.

Sledila sta predavanji predsednika GZ Šmarje pri Jelšah Eriha Straška, nato je pred udeležence stopil poveljnik GZ Šmarje pri Jelšah Primož Škrablin in na koncu še predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik.

Preberite še:

Skupščina Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah: podelili odlikovanja in predstavili novosti, ki jih pripravljajo v letošnjem letu