Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinčani premagali Zlatorog in se uvrstili v veliki finale Lige Nova KBM! (foto)


Košarkarji Rogaške so v polfinalu državnega prvenstva Lige Nova KBM v tretji tekmi s 74:57 premagali ekipo Zlatoroga in se drugič v zgodovini klub uvrstili v veliki finale državnega prvenstva.

Srečanje je bilo tesnejše in bolj napeto, kot kaže končni rezultat.

ROGAŠKA – Zlatorog Laško  74:57 (19:13, 15:19, 20:11, 20:14)  /skupaj v zmagah: 2:1
Davis 21, Ferme 14, Johns 11, Đuranović in Drobnjak 8, Čamdžić 5, Šantelj 4, Fon 3; Rizvić 18, Miljković 15, Rubinshteyn 8, Barič in Durnik 6, Krušič 4.

kos-igraEkipi sta srečanje začeli s polno naboja in agresivno igro v obrambi. Že od začetka je v domači vrsti odgovornost na svoja pleča prevzel prekaljeni veteran Dragiša Drobnjak, ki je v prvih desetih minutah zbral 3 točke, 4 skoke, 2 asistenci in 2 ukradeni žogi.

Rezultat je bil izenačen do 3 minute pred koncem 1. četrtine, ko je Rogaška z nekaj uspešnimi akcijami v obrambi in protinapadi naredila prednost in prvih 10 minut končala z vodstvom 19:13. Ob Drobnjaku se je v domačih vrstah s 7 točkami izkazal Davis Jr..

Drugo četrtino so bolje začeli Slatinčani in počasi, a konstantno ustvarjali točkovno prednost, predvsem preko uspešnih obrambnih akcij in odigranih protinapadov. Razigral se je kapetan Tadej Ferme, ki je do polčasa dosegel 8 točk in trikrat za koš podal soigralcem. Tri minute pred koncem četrtine so Slatinčani s trojko Fermeta povedli že s 34 : 23, a do polčasa nato niso več dosegli točke.

Zlatorog se jim je zato približal zgolj na 2 točki zaostanka. Polčas se je končal s 34:32 za domačine.

V TRETJI ČETRTINI SLATINČANI POBEGNILI NA 11 TOČK

V začetku drugega polčasa so pobudo ponovno prevzeli košarkarji Rogaške in v prvih petih minutah pobegnili na 10 točk prednosti. Z dobro igro sta nadaljevala Davis in Ferme.

Četrtino so domači končali s prednostjo enajstih točk in prednost uspešno prenesli v prve minute zadnjega dela srečanja. Zlatorog je s presingom še uspel prekiniti napad ali dva, a ni zmogel moči za preobrat. Slatinčani so tekmece vseskozi držali na varni razdalji in tekmo s spodobno točkovno prednostjo zanesljivo pripeljali do konca.

SLATINČANI Z DOBRIM METOM ZA TRI TOČKE, LAŠČANI DOMINIRALI V SKOKU

Najmočnejše orožje košarkarjev Rogaške so bili meti za tri točke; zadeli so namreč 12 od 25 poskusov, medtem ko Zlatorog le 2 od 13. Gostje so Slatinčane sicer nadskakali s 40:28, a so domačini igrali bolj kolektivno ter ustvarili 17 asistenc, gostje pa le 9. Košarkarji Rogaške so tudi ukradli več žog in jih manj izgubili.

KK Rogaško sedaj v finalu državnega prvenstva čaka Olimpija. Igra se na tri zmage, prva tekma bo v Rogaški Slatini v torek, 16. maja, s spremljanjem v živo tudi na Kozjansko.info.

DAMIJAN NOVAKOVIĆ: ŽELELI SMO SI LAŠČANE IN JIH IZLOČILI. OCENO MOŽNOSTI V FINALU PREPUŠČAM STAVNICAM

Trener poražene ekipe, Aleš Pipan, je po tekmi povedal:
Čestitke košarkarjem Rogaške za uvrstitev v finale Lige Nova KBM. Slatničani imajo v svojih vrstah bolj kvalitetne igralce, kar se je še posebej videlo na drugi in tretji tekmi polfinalnega niza. Lepo se je videlo, da smo bili na obeh tekmah zraven do zadnjih petih minut srečanja, nato pa se je nam preprosto ustavilo. Imamo zelo kratko klop. Vso sezono smo zdržali brez poškodb, nato pa sta se nam poškodovala dva ključna igralca. Vse pohvale fantom, ki so na vsaki tekmi dali vse od sebe. Ko so dobili priložnost, so jo tudi izkoristili, in tako pridobili veliko izkušenj za nadaljnjo košarkarsko pot.

“Pokazali smo karakter ter zadeli mete v najpomembnejših trenutkih,” je razloge za zmago za Kozjansko.info strnil kapetan KK Rogaška, Šmarčan Tadej Ferme. Izpostavil je pomen prednosti domačega igrišča, saj jih je, ko je bilo najpomembneje “publika dvignila”. V finalu proti Olimpiji napoveduje igro na nož ter izpostavlja prednost domačega terena, ki bi lahko bila odločilna. “Upam, da se bomo sestavili in da Fonova poškodba ni pretežka, ker ga bomo močno potrebovali.  Zmagali bomo s kolektivno igro, ekipa je izkušena in vemo, kaj nas čaka,” je še povedal.

Damijan Novaković je po tekmi povedal: “Tako atmosfera kot sama tekma sta bili vrhunski. Žal takšne tekme terjajo poškodbe. Upam da z Miho Fonom ni kaj hujšega. Laščani so bili sproščeni, borbeni, zavedali so se, da po poškodbi Tratnika nimajo kvalitete, mi pa smo igrali v krču in smo jim dovolili, da se po prednosti enajstih točk vrnejo na zgolj dve ob polčasu. Igrali smo v valovih in na koncu zmagali z veliko razliko, ki pa seveda ni realna.”

Slatinski trener je v nadaljevanju priznal, da so si po poškodbi Tratnika želeli Laško v polfinalu, kljub temu da so Olimpijo v dosedanji sezoni premagali že trikrat. Glede finala pravi, da se ne sme pozabiti, da so Olimpijo v ligi za prvaka dvakrat premagali zgolj za tri točke in pred tem enkrat, ko je bila res na dnu. “Zato prepuščam stavnicam, da določijo favorita, mi smo pod pritiskom, ker hočemo biti prvaki, tu ni kaj razpravljati. Ključno je, da dobimo prvo tekmo, zato – razen poškodb in regeneracije – razmišljam zgolj o tem.”

Na vprašanje ali bo to finale zanj lažje ali težje kot tisto proti Tajfunu Novaković pravi, da so se o tem pogovarjali, ko so razmišljali o mogočih razpletih polfinalnih srečanj. “Zdaj gremo v finale in ne bi komentiral katera ekipa je boljša, tista izpred dveh let ali ta. Ne znam odgovoriti na to vprašanje, na nasprotnika se bomo pripravili kot na vsakega. Vemo od kod grozi nevarnost, vemo, kako to rešiti, a na igrišču ne uspe zmeraj tako kot si to zamislimo.”

Fotogalerija:

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”665″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″] R. Č.

sola-voznje-polsi-klik