Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

ŠKMŠ s številnimi dogodki obeležuje 20-letnico (video)


20_let_skmsŠtudentski klub mladih Šentjur (ŠKMŠ) letos pripravlja veliko praznovanje 20. rojstnega dne kluba. V septembru in oktobru se bodo odvili številni dogodki izobraževalne, športne in zabavne vsebine, namenjene vsem generacijam, tudi tistim, ki so že zdavnaj zapustili šolske klopi.

Koncerti, okrogla miza, pohod, ustvarjanje, zabava in delavnice

Na priložnostni novinarski konferenci sta predsednik ŠKMŠ Andraž Bebar in vodja projekta Alenka Lorger podrobneje predstavila 20-letno pot kluba in prihajajoče pestro dogajanje, ki se bo začelo z minikoncertom. Že v petek, 9. septembra 2016, ob 21. uri, bosta v Galeriji Zgornji trg nastopila banda Bad Notion in Astrid Lindgren.

Že dan kasneje, v soboto, 10. septembra, pa vabijo na okroglo mizo, ki se bo odvila v prostorih P2. Na njej bodo debatirali o perečih temah – o problemu prostorov za delovanje kluba, o pridobivanju aktivistov, (pre)tradicionalnih dogodkih in novih idejah. Okroglo mizo so naslovili “Uspehi in tegobe ŠKMŠ od 1996 naprej”.

V petek, 16. septembra, sledi rojstnodnevna zabava s skupnim upihovanjem svečk na torti in umetniško-ustvarjalni konec tedna. V soboto, 17. septembra, vabijo na prostore P2 na seznanitev z idejno zasnovo za nedeljsko barvanje zidu ob krožišču pri tržnici.

V petek, 23. septembra 2016, vabijo na sproščeni celodnevni glasbeni delavnici, kjer bodo študentje Akademije za glasbo in študentje jazza na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana sprva individualno delali z vsakim posameznikom, potem pa boste zvečer na Ipavčevem vrtu imeli pravi skupni koncert.

Sobota bo športno-izobraževalno obarvana. Ob 9. uri se dobimo na Rifniku in obnovimo znanje zgodovine naših koncev. Pot bomo nadaljevali proti Resevni, vmes pa se še podučili o kozmogramih v Jami mlinskih kamnov. Sledilo bo druženje ob pečenem kostanju.

Zadnje dejanje 20-letke ŠKMŠ se bo odvilo v soboto, 15. oktobra 2016, ob 21. uri. V kulturno-gasilskem domu Gorica pri Slivnici pripravljajo veliki elektronski dogodek v Šentjurju, Šentech. Oder bodo zavzeli odlični Dj-i iz Šentjurja in okolice, vrhunec večera pa bo naredila svetovno priznana Marika Rossa iz Ukrajine.

Pred kamero smo povabili predsednika ŠKMŠ Andraža Bebarja in vodjo projekta Alenko Lorger, ki sta podrobneje predstavila 20-letno delovanje kluba, probleme, s katerimi se soočajo in dogodke, ki se bodo zvrstile ob tej priložnosti.

eH

koncert-plis-polsi