Praznik kozjanskega jabolka 2015 je pred vrati (video)

1. 10. 2015 8:56

praznik_kozjanskega_jabolka_2015Že šestnajsto leto zapored je Praznik kozjanskega jabolka osrednja okoljska prireditev Kozjanskega parka in ena najodmevnejših tovrstnih prireditev v državi, pa tudi širše. Letos ga bodo praznovali od  4. do 11. oktobra.

Osrednje sejemsko dogajanje bo tudi letos, v soboto, 10. oktobra, svečano odprla ministrica za okolje in prostor Irena Majcen.

Praznik kozjanskega jabolka z »okoljskim sejmom z dušo« je prireditev domačinov, katere se udeležujejo tudi gostje iz države in tujine. Prireditev ima naravovarstveni, okoljski in etnološki značaj. Okoljsko usmerjene – ekološke – kmetije ponujajo jabolka starih sort, zdrave kmetijske pridelke, pridelane na sonaravni način, in izvirno ter domiselno predelano sadje v ozimnico. Obrtniške delavnice ponujajo vrhunske izdelke tradicionalne ljudske obrti, druge organizacije pa napredne okoljske razvojne rešitve.

kozjansko_jabolko

 

So pa organizatorji, JZ Kozjanski park, v tednu Praznika kozjanskega jabolka pripravili zanimiv in pester izobraževalno-kulturni program (klik!). Na sejmu se ob ponudnikih predstavljajo tudi društva in različne strokovne službe, ki delujejo v kozjanskem prostoru ali z njim upravljajo, ter množica glasbenih skupin, ki s kulturnim programom vseskozi prispevajo k prijetnemu vzdušju druženja na prireditvi.

JZ Kozjanski park: “Kozjansko jabolko nas s svojim simbolnim pomenom, kot sadež in kot tržno blago, povezuje v okolju prijazno celoto. Jabolko je pri nas več, kot zgolj sadež.”

Vsi sodelujoči na prireditvi Praznik kozjanskega jabolka in zaposleni v Kozjanskem parku prisrčno vabijo na Kozjansko in vsem obiskovalcem želijo prijetno počutje v idiličnem, lepo urejenem trgu Podsreda.

Pred kamero smo povabili direktorja JZ Kozjanski park mag. Tea Hrvoja Oršaniča, ki nam je zaupal, kaj vse se bo letos odvijalo v okviru praznika kozjanskega jabolka.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
148 queries in 1,011 seconds.