Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kozjansko jabolko 2023: Novi “Štrudlmojstrci”, najdaljši jabolčni olup in naslov Carjevič


Letošnja izvedba vrhunca Praznika kozjanskega jabolka je v Podsredo s pestrim dogajanjem privabila mnogo ljudi. Tekom sobotnega dogajanja pa je bilo poskrbljeno tudi za malo tekmovalnosti.

Ob tekmovanju v pripravi najboljšega štrudla sta bila podeljena dva naslova “Štrudlmojstrca”. Štiričlanska komisija je odločila, da sta najboljšega pripravili Ivica Milat in Majda Jurše iz Slovenskega društva za celiakijo, podružnica Celje. Drugo mesto je zasedla ekipa dijakinj Srednje šole za prehrano in živilstvo iz Izobraževalnega centra Piramida iz Maribora, in sicer Nuša Dajčar in Assia Fazlić, tretja pa sta bila Boštjan Misja in Iztok Križan iz Turizma Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje.

Martin Magdalenc; vir foto: Kozjanski Park

Tradicionalno pa so izvedli tudi tekmovanje v najdaljšem jabolčnem olupu. Najdaljši je letos meril kar 7,33 metra, kar je 3 centimetre več kot je bil rekord iz leta 2018. Nov rekord je postavil Martin Magdalenc, ki je sicer prav tako bil nositelj starega rekorda. Drugo mesto si je letos prilupil Matija Recko s 6,20 metra dolgim olupom, tretje mesto pa Olga Simončič s 5,07 metra dolgim olupom.

V sklopu otvoritve paznika so podelili tudi naziv Carjevič kot najskrbnejšemu lastniku travniškega sadovnjaka v letošnjem letu. Tega je letos prejel Srečko Omerzel iz Gorjan nad Podsredo, ki gospodari na 11 hektarjev veliki kmetiji, na kateri se usmerjajo v sadjarsko, vinogradniško, poljedelsko in živinorejsko pridelavo. Novega carjeviča so tradicionalno ustoličili na za to namenjenem prestolu.

Celotno sobotno dogajanje in bogato fotogalerijo si oglejte tukaj.

Vir Štrudlmojstrci; vir foto: Kozjanski Park
Vir foto: Kozjanski Park