Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Odprli kolesarsko stezo od Rogaške Slatine do Podčetrtka (foto in video)


kolesarska_steza_rogaska_podcetrtek_1Minulo soboto je v Rogaški Slatini potekala slovesnost ob odprtju 14-kilometrskega odseka kolesarske steze, ki povezuje Rogaško Slatino in Podčetrtek. Odsek med turističnima središčema Rogaško Slatino in Podčetrtkom je sicer ena izmed šestih povezav, ki jih je Direkcija za infrastrukturo zgradila v finančni perspektivi med letoma 2007 in 2014.

Slovesnosti ob odprtju se je udeležil tudi predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar, poleg nekaterih županov in ostalih gostov pa sta bila prisotna tudi ministra Peter Gašperšič in Počivalšek.

Kolesarska steza povezuje dve večji turistični središči
Spodbujanje kolesarstva v prvi vrsti pripomore k pogostejšemu gibanju prebivalstva, zmanjšuje onesnaženost okolja, poleg tega pa omogoča obsežnejšo in zanimivejšo turistično ponudbo občin Podčetrtek in Rogaška Slatina.

Novo urejena infrastruktura, ki prispeva tudi k večji varnosti kolesarjev in pešcev, je namenjena turističnemu, rekreacijskemu oziroma izletniškemu kolesarjenju, uporablja pa jo tudi prebivalstvo za prevoz na delo, v šolo, trgovino ipd.  Na omenjenem odseku je urejenih pet počivališč, kjer si lahko kolesarji vzamejo čas za počitek.

kolesarska_steza_rogaska_podcetrtek_2

Denar za kolesarsko povezavo iz evropskega sklada in države
Kolesarska povezava med Rogaško Slatino in Podčetrtkom v dolžini desetih kilometrov je ena izmed šestih, ki jih je Direkcija za infrastrukturo zgradila v finančni perspektivi med letoma 2007 in 2014. Vrednost omenjenega odseka je štiri milijone evrov. Direkcija za infrastrukturo je več kot polovico denarja za izvedbo šestih projektov pridobila iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, kar 12 milijonov evrov, osem milijonov je prispevala država. Projektno dokumentacijo in odkup zemljišč sta zagotovili Občini.kolesarska_steza_rogaska_podcetrtek_3

Na odprtju zbrane nagovoril župan občine Rogaška Slatina Branko Kidrič
Na slovesnosti ob odprtju kolesarske steze, ki je potekala na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini, je zbrane najprej nagovoril župan občine Rogaška Slatina Branko Kidrič. Med drugim je izpostavil, da je v občini zgrajenih kar 22 kilometrov kolesarskih stez, kar je po njegovem mnenju dolžina, ki je privlačna za povprečnega rekreativnega kolesarja.

Kolesarski povezavi proti Šmarju pri Jelšah in še posebej proti Podčetrtku pa uvrščajo kolesarsko stezo na zemljevid zanimivih kolesarskih turističnih destinacij. Slednje vseskozi izpostavlja tudi župan Podčetrtka Peter Misja. Celotnemu nagovoru župana Kidriča lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku:

Predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar prvič odprl kolesarsko stezo
Zbrane je nagovoril tudi predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar. Ob tej priložnosti je izrazil posebne občutke, ki so ga prevzemali ob odprtju kolesarske steze. Izpostavil je pomen kolesarske povezave predvsem skozi perspektivo turizma in nenazadnje izboljšanja kakovosti okolja ter trajnostne mobilnosti.

Tudi njegovemu nagovoru lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku:

kolesarska_steza_rogaska_podcetrtek_5

Na kolesih ministra in prva moža občin Rogaška Slatina in Podčetrtek
Po uradnem odprtju kolesarske steze, ki sta ga z odgrnitvijo table opravila predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar in minister za infrastrukturo Peter Gašperšič, so se kolesarji, na čelu z županoma Rogaške Slatine in Podčetrtka ter ministroma Gašperšičem in Počivalškom, s kolesi podali na novo stezo. Pridružiti se jim je nameraval tudi predsednik vlade Miro Cerar, a se je opravičil, ker se je po otvoritveni slovesnosti odpravil proti meji med Slovenijo in Hrvaško, na srečanje s policisti in begunci.

kolesarska_steza_rogaska_podcetrtek_4

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku, v spodnjem video posnetku pa lahko prisluhnete izjavi predsednika vlade ob odprtju kolesarske povezave in o razlogu, zakaj se kolesarjenja ni mogel udeležiti.

eH

polovicka_celje_klik