Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 10. 3. 2015


3. 3. 2015

Občanka je na policijsko postajo prinesla šop ključev, skupaj s ključem za kavni avtomat, katere je našla na cesti pod Bellevujem. Ključi se nahajajo na policijski postaji PP Rogaška Slatina.

3. 3. 2015

Policisti so bili obveščeni o poškodbi vozila na parkirišču, kjer je pri lokalu Lipca neznani voznik z neznanim vozilom poškodoval parkirano vozilo. Opravljen je bil ogled poškodovanega vozila, v primeru izsleditve povzročitelja sledi plačilni nalog, v nasprotnem primeru pa uradni zaznamek za zavarovalnico.

3. 3. 2015

Policist je med postopkom z drugo osebo zaznal, da je prišlo do požara na stanovanjskem bloku na Ulici Kozjanskega odreda št. 13. O požaru so bili obveščeni gasilci, vendar je pred prihodom gasilcev požar že pogasil občan z gasilni aparatom. Ugotovljeno je bilo, da je do požara prišlo  v tretjem nadstropju stanovanjskega bloka Ulica Kozjanskega odreda št. 13. V požaru je nastalo za okoli 500 evrov materialne škode. Opravljen je bil ogled kraja, sledi kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

5. 3. 2015

Na policijsko postajo sta se oglasila občana in povedala, da imajo spore s sosedom. Opravljen je bil razgovor s prijaviteljema in pridobljena izjava ter opravljeni razgovori. Zoper kršitelja sledi hitri postopek.

5. 3. 2015

Policisti PP Rogaška Slatina so bili s strani občanke obveščeni, da je v bližini njene hiše pri plinski postaji podrto drevo čez cesto. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je podrto drevo padlo po električnem drogu, ga poškodovalo, obstajala je nevarnost, da iz droga pade električni vodnik. Podrto drevo je s ceste že odstranil občan, o poškodovanem drogu pa je bil obveščen dežurni Elektro Celje, ki je drog podložil in zagotovil, da ni nevarnosti, da bi se drog in vodnik podrla na cesto.

7. 3. 2015

Policisti so bili s strani občana obveščeni o najdeni pištoli v hiši, katero je kupil  in jo je pospravljal. Policisti so na kraju prevzeli z zapisnikom o zasegu predmetov polavtomatsko pištolo M57, 7,62 mm,  s pripadajočim nabojnikom in etuijem. Pištola se hrani na PP Rogaška Slatina in bo poslana na MNZ.

8. 3. 2015

Policisti so bili s strani občana obveščeni o cikcak vožnji voznika osebnega avta ZG9689BC. Policisti so omenjeno vozilo ustavili, vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, rezultat je pokazal 0,80 mg/l v izdihanem zraku. Vozniku je bilo odrejeno pridržanje, na sodišču pa izrečena globa 1.200 evrov , 18 kazenskih točk in 170 evrov stroškov postopka.

8. 3. 2015

Policisti so bili obveščeni, da je prišlo v Hotelu Sava do požara v kotlovnici, kjer je zagorel pralni stroj in so gasilci billi že na kraju. Policisti opravili ogled kraja požara in ugotovili, da je do  požara prišlo zaradi kratkega stika v območju krmilne plošče le-tega. Materialna škoda znaša okoli 10.000 evrov. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.