Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Zagorju v svoj namen predali kar štiri velike pridobitve (foto in video)


Minuli konec tedna je v Športnem parku Zagorje potekala svečanost ob predaji pridobitev v svoj namen. Krajani, občani, izvajalci, župan v odhajanju Dušan Andrej Kocman, nova županja občine Kozje Milenca Krajnc ter ostali, so s slavnostno prireditvijo obeležili zaključek štirih pomembnih projektov, ki so jih Občina Kozje, skupaj s KS Zagorje in KS Lesično uspeli realizirati v letih 2013 in 2014.

Rekonstrukcija cest na območju Zagorja, Oskrba s pitno vodo v porečju Sotle, Obnova vežice Zagorje in Ureditev Športnega parka Zagorje s postavitvijo novega objekta so projekti, ki so jih minuli petek tudi uradno predali v svoj namen. Ob tej priložnosti sta pred zbranimi spregovorila župan v odhajanju Dušan Andrej Kocman in namestnik predsednika KS Zagorje Franc Žlender.

Občina Kozje je s pomočjo pridobljenih evropskih sredstev financirala približno 3 kilometre občinskih cest na območju KS Zagorje. Namen drugega projekta je bil vzpostavitev enovitega sistema oskrbe s pitno vodo na območju občin Kozje, Podčetrtek, Rogaška Slatina, Rogatec in Šmarje pri Jelšah. Na območju občine Kozje so uspešno izvedli rekonstrukcijo enotnega magistralnega cevovoda na odseku izvira Stupenca – Fužine – Zagorje – Lesično – Pilštanj. V mesecu oktobru pa so bila uspešno končana obnovitvena dela na poslovilni vežici v Zagorju, dela so se pričela junija 2014. V treh mesecih so izvedli temeljito rekonstrukcijo obstoječe vežice in postavili nov leseni nadstrešek pred vhodom v objekt ter novo asfaltno parkirišče.

Župan Kocman, Franc Žlender in mlade domače glasbenice so oblikovali bogat program ob odprtju projektov
Župan Kocman, Franc Žlender in mlade domače glasbenice so oblikovali bogat program ob odprtju projektov

 

Novo asfaltno parkirišče z dvoriščem in novim objektom pa je še zadnja pridobitev, ki se nahaja pri Športnem parku Zagorje. Poleg omenjenega so uredili tudi okolico športnega parka in postavili razglasno tablo. Velik del del je bil pri projektu Ureditev Športnega parka Zagorje opravljen prostovoljno, s pomočjo članov in simpatizerjev ŠD Zagorje.

Župan občine Kozje Dušan Andrej Kocman je med drugim v nagovoru pohvalil angažiranost domačinov in prostovoljcev pri izvajanju projektov in izvajanju del ter pohvalil delo občinske uprave, ki je s trdim in odgovornim delom uspela pridobiti nepovratna evropska sredstva. Ob tem je izpostavil pomen manjših občin, ki so v zadnjih desetletjih ujele razvoj velikih občin in se še kako razvile. “Danes lahko rečemo, da se Kozjansko lahko postavi ob bok ostalim slovenskim občinam. Nič nam ne manjka in nič ne zaostajamo. Uspeli smo rekonstruirati in na novo vzpostaviti celotno infrastrukturo na območju celotne občine. In na to smo prav gotovo lahko ponosni.” 

Za kulturno-glasbeni program so poskrbela dekleta VS Inspiritu, mlada citrarka in harmonikarka. Vse objekte je še pred uradno predajo v svoj namen blagoslovil domači župnik. Po končani slovesnosti je v Športnem parku Zagorje sledila pogostitev z živo glasbo.

V spodnjem video posnetku lahko prisluhnete izjavi župana v odhajanju Dušana Andreja Kocmana, ki je predstavil vse štiri pridobitve v KS Zagorje. Prav tako pa lahko prisluhnete nagovoru namestnika predsednika KS Zagorje Francu Žlendru. Vabljeni k ogledu galerije fotografij (klik!), posnetih na dogodku.

 

 

v/t/f: eH 

polovicka_celje_klik