Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vplivneži Kozjanskega in Obsotelja 2012: od 11. do 20. mestra


Danes predstavljamo vplivneže Kozjanskega in Obsotelja, ki sledijo prvi deseterici izbrancev naše lestvice.

Med njimi ni novih obrazov glede na prejšnja leta, tudi premiki po lestvici so bolj simbolični. V tej družbi najdemo najvišje uvrščene akademike ter župana dveh od treh največjih občin na območju.

Gibanje kandidatov po lestvici najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja glede na leto poprej lahko spremljate z enostavnim grafičnim prikazom. Puščica navzgor pomeni, da se je oseba po lestvici glede na leto poprej povzpela, puščica navzdol pomeni nižjo uvrstitev, krogec pa ohranitev pozicije. Številka zraven predstavlja razliko v številu mest glede na uvrstitev v letu 2011. 

  IME IN PRIIMEK PREDSTAVITEV (aktivnosti v letu 2012)
11

  +0

mag. Branko Kidrič

Slatinski župan je septembra ponosno odprl Anin dvor, ki združuje tradicijo ter zgodovino Rogaške Slatine ne enem mestu (izdelovanje kristalnega stekla, stalna razstava grafičnih listov švicarskega gosta Kurta Milerja, eksponati domačina Aleksandra Jurkoviča, vodna zbirka in zgodovina zdravilišča).

Kot predsednik Razvojnega sveta Savinjske regije je konec decembra za območje 31 občin Savinjske regije skupaj z Janezom Jazbecem začel postopke za pripravo Regionalnega razvojnega programa za obdobje 2014-2020.

Leto 2012 je pomembno tudi zaradi posodobitev cestne infrastrukture ob južni meji občine, v okviru katerega so zgradili tudi nekaj novih parkirišč.

S 1.1.2013 je v Rogaški (OKP) pričela delovati mestna blagajna, katere ustanoviteljica je Občina Rogaška in kjer se nekatere položnice plačujejo brez provizij. Lanska predstavitev (11.)

12

 

+1

ddr. Igor Grdina

 

Zgodovinar in znanstveni svetnik na Inštitutu za kulturno zgodovino ZRC SAZU je tudi v letu 2012 držal visok nivo aktivnosti. Uredil je zbornik Slovenci v zgodnjem srednjem veku, napisal spremno beseda h knjigi Kratka zgodovina Srbije 1804-2012, ….

Objavljal je kolumne v Dnevniku in Pogledih ter nastopal v intervjujih. V Reporterju je pred predsedniškimi volitvami zapisal: Borut Pahor je pokazal, da rase v ljudskega tribuna.

V okviru mariborskega EPK je bil uvodni govornik na znanstvenem simpoziju Emancipacija in eliminacija med zgodovino in sodobnostjo. Sodeloval tudi pri domoznanskem filmskem maratonu Domofil(m), kjer so prikazali serijo o Ipavcih.

V rodnem kraju je oktobra predaval “Evropski zaplet, svetovna vojna in propad sveta”. Je tudi član senata Fakultete za humanistkiko v Novi Gorici. Lanska predstavitev (13.)

13

-1

dr. Tone Kregar

 

Rogaška rock skupina Mi2 je od februarja bogatejša za dvojno koncertno zgoščenko in trojno vinilno ploščo Deci Beli. V letu 2012 imajo za seboj rekordnih več kot 50 koncertov, med katerimi izstopa veliki  samostojni koncert v ljubljanski Cvetličarni minulega decembra, ko jim 1500 glava navdušena množica kar ni pustila z odra, dokler niso odigrali prav vseh priljubljenih komadov.

Kregar je tudi predsednik Zgodovinskega društva Celje. Bil je slavnosti govornik na osrednji slovesnosti ob dnevu državnosti na železniški postaji v Celju. Je soavtor razstave “Srce in možgani naše kulture”, ki je na ogled v nekdanji Veliki kavarni na Glavnem trgu v Mariboru do 28. februarja 2013. Razstava poskuša odgovoriti na vprašanja, kaj je bilo meščanstvo in kdo so bili meščani mest in krajev na slovenskem Štajerskem med svetovnima vojnama.

Aprila je odjeknila vest, da dr. Kregar zapušča akademske vode in se podaja v politiko – skupaj s pevskim kolegom Jernejem Dirnbekom naj bi postala najtesnejša sodelavca ministra za notranje zadeve dr. Vinka Gorenaka, svojega najvplivnejšega rojaka na letošnji lestvici. No, pozneje se je izkazalo, da gre za prvoaprilsko potegavščino portala Kozjansko.info, tako da bo priljubljeni Tonč s politično kariero moral še malo počakati. Lanska predstavitev (12.)

14

+0

Roman Moškotevc

Podjetje Ahac je v letu 2011 ustvarilo 22,9 milijonov evrov prihodkov in se s tem uvršča na 4. mesto na Kozjanskem in Obsotelju in s tem izenačilo največji obseg, ki ga je doseglo leta 2009. Na sedežu v Šentjurju je lani zrasla nova poslovna stavba uprave. V javnosti je bil bolj znan kot delni prevzemnik celjskega podjetja v stečaju Vzdrževanje in obnova cest, kjer mu svetuje Drameljčan Janez Škoberne, nekdanji lastnik propadlega Cestnega podjetja Maribor. Lanska predstavitev (14.)
15 +1

Jože Čakš

 

 

Za šmarskim županom je aktivno leto, ki je svoj kolač pozornosti dobilo tudi v nacionalnih medijih. V oddaji javne RTV Slovenska kronika so se navduševali predvsem nad novim nizkoenergetskim vrtcem. Ta je impresioniral tudi voditelja Odmevov Igrorja E. Berganta, ki ga je v pogovoru z enim od nosilcev ne tako uspešnih praks, šmarski primer posebej izpostavil kot zgled dobre lokalno-politične prakse v časih krize.

Svoj delež medijske pozornosti je požel tudi skorajda končani Muzej baroka (čakajo se še le restavrirani originalni kipi s šmarske kalvarije), od infrastrukturnih projektov pa je vredno omeniti še komunalno ureditev poslovne cone v Mestinju, otvoritev vodohrama Šentjanž ter pridobitev 600.000 evrov na razpisu Ministrstva za kulturo za obnovo šmarskega Kulturnega doma.

Brez soja žarometov pa ni šlo tudi proti koncu leta, ko se je Šmarje v medijih znašlo še enkrat – tokrat zaradi načrtovane obvoznice, ki naj bi po interpretaciji Slovenskih novic potekala kar “čez vrtec”. Planirani v-vozni cesti mimo šole, vrtca in športnih igrišč nasprotuje velik del krajanov, ima pa podporo Čakša in njegove ekipe. 

No, na njegovo srečo bo rešitev problemov z v-voznico padla na pleča naslednjega župana. Jože Čakš se namreč po izteku mandata (in ne leto prej, kot je bilo napačno objavljeno v lokalnem tisku) poslavlja z županske funkcije. V nadalje bo opravljal le še mesto direktorja Javnega zavoda Knjižnica Šmarje pri Jelšah. Lanska predstavitev (16.)    

16 ‘+1

  Franc Pišek

Zmagoviti pohod gozdarskih vitlov Piškovega podjetja je bil tudi letos opažen pri podeljevanju strokovnih nagrad. Nagradili so jih na kmetijskem sejmu Agra v Gornji Radgoni. Za dolgoletno sodelovanje so jih s posebnim priznanjem nagradili na Mednarodnem sejmu obrti in podjetništva v Celju.

Že predlani je na strehi delavnice v Jazbinah zrasla tudi sončna elektrarna, ki po besedah direktorja in lastnika podjetja dobro deluje. Da podjetje beleži vsakoletno rast potrjujejo tudi številke iz Gvin. V letu 2011 so zabeležili skoraj 16,5 milijonov evrov prihodkov, kar je za 5 milijonov več kot leto poprej. Zrasel je tudi čisti dobiček, ki je znašal 700.000 evrov.

Vitli Krpan so tudi največji zaposlovalec v občini Šmarje pri Jelšah. Franc Pišek v svoji delavnici nudi delo povprečno okrog 100 delavcem. Lanska predstavitev (17.)

17

-2

Anton Škrabl

Še vedno lastnik ene največjih orgelskih delavnic v Evropi in v svetu, kjer izdelajo največje število orgel na svetu. V 22-letnem delovanju se ponaša s številnimi orglami, zgrajenimi po cerkvah po vsem svetu ter v številnih svetovno znanih glasbenih šolah. Zaposluje več kot 50 ljudi.

Velika prepoznavnost po vsem svetu, kvaliteta izdelkov se kaže v povpraševanju iz vsega sveta, njihove orgle je moč slišati v več kot 20 različnih državah. Lanska predstavitev (15.)

18

+ 0

dr. Jože Krašovec

Izredno priljubljen profesor študentov teologije, štirikratni doktor, duhovnik, teolog, biblicist, prevajalec, filozof in univerzitetni profesor. Leta 1996 prejemnik državnega odlikovanja častnega znaka svobode Republike Slovenije, tri leta kasneje pa še dobitnik priznanja ambasador Republike Slovenije v znanosti.

Konec junija 2012 sodeloval na mednarodnem ekumenskem, medverstvenem in medkulturnem simpoziju “Verstva v dialogu s sodobno kulturo” v Zavodu A. M. Slomška v Mariboru. Lanska predstavitev (18.)

19

+4

Ivan Cajzek

 

 

Projekti gradbenega podjetja GIC Gradnje se vse bolj širijo v ostale slovenske regije. Po tem, ko je v preteklih letih sodelovalo pri izgradnji stavbe DURS v Ljubljani in nove policijske postaje v Mostah, so letos dokončali izgradnjo dveh trgovskih centrov v ljubljanskih Fužinah.

Cajzek je na našem območju dobro izkoristil tudi praznino po propadu celjskega podjetja CMC in prevzel dobršen del njihovih projektov. Gradbinci iz Svetega Florijana so uspešni na raznih javnih razpisih. Po podatkih Supervizorja največ poslujejo z Občino Rogaška Slatina, sledi Šmarje pri Jelšah, Ministrstvo za notranjezadeve,Občina Šentjur in Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve.

Da podjetje raste, kažejo tudi podatki poslovnega imenika. V letu 2011 so tako skupne prihodke povečali na več kot 35 milijonov evrov in zabeležili dobrih 600 tisoč evrov čistega dobička. Lanska predstavitev (23.)

20

 +4

Boštjan Kukovič

Prodajno mrežo skoraj 20 trgovin podjetja KEA je jeseni razširil z marketom v domačem Šentjurju, kjer se je na odprtju trlo ljudi. Leta 2011 so v podjetju ustvarili 1,5 milijona evrov kot leto prej oz. 21,1 milijonov evrov prihodkov, s čimer so zasedali 6. mesto na območju Kozjanskega in Obsotelja. Nad novim marketom je tudi 27 stanovanjskih enot, od katerih jih je na prodaj še polovica. Lanska predstavitev (24.)

 

Oglejte si še: 

50 najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja v letu 2012

Vplivni KiO 2012: predstavitve od 41. – 50. mesta

Predstavitve najvplivnejših KiO: od 31. do 40. mesta

Vplivni KiO 2012 od 21. do 30. mesta

10 najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja v letu 2012