Predstavitve najvplivnejših KiO 2012: od 31. do 40. mesta

19. 1. 2013 20:00

V tokratnih predstavitvah najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja vas seznanjamo z aktivnostjo vplivnežev, razvrščenih med 31. in 40. mestom. 

Prva štiri mesta zasedajo uspešni lokalni podjetniki, sledi mlada menedežerka, priznani in ugledni zdravnik, športna legenda iz hiše slavnih, župan, evropska uradnica in za konec modna oblikovalka.

Grafični prikaz nad fotografijo – puščica navzgor ali navzdol ter številka ponazarjajo uvrstitev posameznika glede na lansko lestvico najvplivnejših (v letu 2011).

  IME IN PRIIMEK PREDSTAVITEV (aktivnosti v letu 2012)
31

  -5

 Franc Branko Zupanc

V edini poslovalnici podjetja Akvonij v Šentjurju, ki privablja kupce s širšega območja, so v letu 2011 obrnili 6,5 milijona evrov, kar je 1,4 milijona manj kot leto prej, še vedno pa so prikazali slabih 30 tisoč evrov čistega dobička. 

Akvonij je po ustvarjenem prometu 19. največje podjetje na območju Kozjanskega in Obsotelja. Lanska predstavitev (26.)

32

+ 6

Aleksander Janša

Hrib d.o.o. z Dobja pri Planini, drugo največje podjetje v občini Šentjur, je leta 2011 zaposlovalo 36 ljudi in imelo 17,5 milijonov evrov prihodkov, kar je za kar 2,8 več kot leta 2010 in jih uvršča na 8. mesto med podjetji z največ prihodka na območju Kozjanskega in Obsotelja. Ob tem so prikazali še dobrih 50 tisoč evrov čistega dobička. 

Da je podjetje v strmem vzponu, dokazuje tudi dokončen prevzem Ekopaka iz Trzina, kjer so z dobrih 30.000 evrov iztisnili še preostala 2 odstotka malih delničarjev. Ekipak se ukvarja s predelavo in pakiranjem živil.

 Hrib ima še eno hčerinsko podjetje in sicer Lipa d.d. iz Šentjurja Lanska predstavitev (38.)

33

-1

Peter Lapornik

Prihodki Kemoplasta so v letu 2011 upadli za pol milijona in so skupaj znašali 5,5 milijona evrov, a obenem je podjetje prikazalo 55 tisoč evrov čistega dobička. Na tujih trgih ustvarijo le 2% prihodkov, v glavnem v državah bivše Jugoslavije, ostali promet generirajo na domačem trgu.

Jeseni 2012 so odprli peti salon v svoji mreži, in sicer v Kopru. Lanska predstavitev (32.)

34

 +3

Srečko Kunst

Gostilna Šempeter, katere gospodar je Srečko Kunst, s svojo ponudbo slovenske in lokalne hrane že več let širi prepoznavnost slovenske kulinarike. V znak kvalitete in gostoljubja so leta 2011 pridobili pravico do uporabe blagovne znamke Gostilna Slovenija.

Ob pestra tradicionalni obsoteljsko-kozjanski kuhinji, izbiro bogatijo s sodobnimi, nevsakdanjimi jedmi.

Konec leta 2012 je Nedelo njihovo kuhinjo ocenilo s štirimi 4 sončki od možnih 5. Še vedno izstopajo s ponudbo kopunov, za katere pa se je potrebno naročiti vnaprej. Izvrstne in okusne pa so tudi sledice, še posebej kostanjeva rezina, kozjanska potica, gibanica, ki je tudi na kozjanskem prekmurska ter štruklji, preliti z izabelo.

Nedvomno lahko zaključimo, da Srečko Kunst, kljub dejstvu, da je že leta prepoznaven po okusni hrani, ne spi na starih lovorikah, temveč ponudbo in dobrote iz leta v leto nadgrajuje, z vse več priznanji in rastjo ugleda pa se vzpenja tudi po naši lestvici.  Lanska predstavitev (37.)

35

 -8

Simona Mele

Dejstvo, da se je največje slovensko turistično podjetje Kompas po dveh letih izkopalo iz rdečih številk, očitno ni vplivalo na odločitev nadzornega sveta, da se sredi decembra dosedanji direktorici Simoni Mele zahvali za sodelovanje. 

Medtem ko so leta 2009 pridelali več kot 10,1 milijona evrov izgube, v letu 2010 pa 4,2 milijona evrov, je družba lani dosegla 5,2 milijona evrov čistega dobička. Prihodki od prodaje so v letu 2011 znašali 74,3 milijona evrov, kar je bilo za malenkost manj kot leto pred tem.

Očitno pa se Mestinjčanjki, ki se je leta 2011 uvrstila med tri najbolj perspektivne mlade menedžerje v Sloveniji, za službo ni potrebno bati. Je namreč favoritinja za vodenje turistične divizije zreškega Uniorja. Lanska predstavitev (27.) 

36

 +3
Prim. doc.dr. Gorazd Voga, dr. med.

Dolgoletni vodja internega oddelka celjske bolnišnice je poleg predavanj na medicinski fakulteti in na mednarodnih simpozijih doma in v tujini nastopil še eno odgovorno funkcijo, saj je postal dekan Visoke zdravstvene šole v Celju. Lanska predstavitev (39.)
37

+11

Stanko Lorger

Častnega občana Celja in prvega prejemnika nagrade za življenjsko delo tednika Celjan je letos doletela še ena velika čast. Bil je eden od 22 športnikov, ki so bili v prvi generaciji uvrščeni v konec leta odprti Hram slovenskih športnih junakov. V olimpijskem letu so se ga spomnili tudi v Zgodovinskem arhivu Celje na razstavi Celjski olimpijci.

Z londonsko olimpijado je povezano tudi Lorgerjevo sodelovanje v odličnem ciklusu dokumentarnih oddaj TV Slovenija Slovensko olimpijsko stoletje. Upokojeni atlet in profesor matematike ter fizike je z Miho Žibratom obujal spomine na svoje olimpijske nastope v Helsinkih, Melbourneu in Rimu. Lanska predtstavitev (48.)

38

 

 4+

Franjo Debelak

Predvsem ceste so bile v fokusu bistriške občine v preteklem letu. Župan ponosno pove, da so opravili kar nekaj vzdrževalnih in obnovitvenih del na cestah. V Bistrici ob Sotli morajo pri investicijah in posegih v prostor upoštevati visoke normative, ki jih določa Natura 2000. Celotna občina spada pod to območje. Debelak zagovarja tovrstno ureditev, a v isti sapi poudarja, da se mora tega zavedati tudi država in na tem področju storiti več.

Sicer se za letošnje leto pripravlja eden večjih projektov v zgodovini druge najmanjše občine Obsotelja in Kozjanskega. Pripravljajo celovito ureditev vodovodnih napeljav. Lanska predtstavitev (42.)

39

 

 -6

Marjeta Jager

Vodja direktorata za energijo in transport pri Evropski komisiji je v minulem letu dala odmeven intervju za publikacijo Skandinavske investicijske banke, v katerem so se pogovarjali predvsem o rezultatih partnerstva severne dimenzije za promet in logistiko, ki je bilo ustanovljeno oktobra 2009 in povezuje skandinavske ter baltske države. Evropska komisija ima pri tem ključno vlogo v smislu finančne podpore projektom, opredeljenim v okviru partnerstva. Po besedah Jagrove tako imenovani 360° dolgoročni pogled ne sme biti omejen le na prometno infrastrukturo, ampak tudi na druge ukrepe za izboljšanje prometne situacije v regiji, ki je križišče mnogih vseevropskih osi.  Lanska predstavitev (33.)

 

40

 -4

Urša Drofenik

 

Modna oblikovalka Urška Drofenik je že dobro uveljavljeno ime v svetu mode in estrade, njene kreacije nosijo številne slovenske zvezde. Aprila 2012 je na tednu mode v Ljubljani, na enem izmed najpomembnejših modnih dogodkov pri nas, poznavalce in obiskovalce navdušila s kreacijami jesen/zima 2012/13, katerim inspiracija je bila vesolje.

Po psihičnem zlomu, menda zaradi pretiranega stresa, je sptembra 2012 končala na urgenci.

Njeni dosedanji dosežki, na katere bi bil/a ponosen/a marsikateri/a kreator/ka: objave v italijanskih revijah BOOK MODA HAUTE COUTURE in COLLEZIONI, 3. mesto na svetovnem izboru za mis sveta na Kitajskem 2007 za obleko, prav tako 2005 na Tajskem med “top 10” za mis universe.

V letošnjem letu se bo posvetila modi močnejših, kar bo mogoče videti na prihajajočih modnih revijah. Eno prvih v Rogaški Slatini je obiskal tudi Kozjansko.info. Lanska predstavitev (39.)

Preberite še:

50 najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja v letu 2012

Vplivni KiO 2012: predstavitve od 50. – 41. mesta

Vplivni KiO 2012: predstavitve od 21. – 30. mesta 

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
151 queries in 0,732 seconds.