Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zaživi življenje ponovno: Življenje brez omejitev – zgodba Nicka Vujčića (video)


V ponedeljek, 12. 11. 2012, je v Knjižnici Rogaška Slatina potekalo predavanje Zaživi življenje ponovno v okviru društva Zaživi življenje. Steve Telzerow in njegova žena Barbara (Barbara je tudi prevajala njegova predavanja v Sloveniji) sta predstavila knjigo Življenje brez omejitev. Nick Vujičić v svoji knjigi pripoveduje zgodbo o svojih telesnih omejitvah in čustvenem boju, ki ga je prestajal, ko se je spopadal z njimi kot otrok, najstnik in mladenič.

Vsi smo kdaj potisnjeni na rob in se začnemo spraševati o smislu življenja. Ko ga najdemo, se tudi osvobodimo morečih misli, ki nas niso vodile po pravi poti. Koliko stvari nam je včasih samoumevnih – vožnja z avtomobilom, tekanje, risanje, pisanje, igranje košarke, ples … Ste se že kdaj vprašali, kako bi vse to počeli brez rok in nog?

Skozi predavanje  sta nam predstavnika društva predstavila Nickovo življenje, kako se je boril z depresijo in obupom, kako se je naučil živeti brez rok in nog, kako je postal uspešen poslovnež in trenutno najbolj zaželjen motivacijski govorec, ki potuje po vsem svetu in v svojih govorih spodbuja ljudi, naj ne odnehajo, ko jim je najbolj težko.

Steve in Barbara Tezerow iz društva Zaživi življenje, ki je v Sloveniji že drugič zapored gostilo Nicka Vujičića. 

Obiskovalci so z radovednostjo spremljali predavanje. 

Nickova knjiga je prevedena tudi v slovenščino. 

V spodnjem videoprispevku si lahko pogledate Nickovo zgodbo. Nick sedaj živi življenje brez omejitev in to si tudi želi za slehernega med nami. 

f/t/v: J. C.