Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zaključek mini bralne značke v Rogaški Slatini: sodelovalo je 130 otrok (video)


Knjižnica Rogaška Slatina je že drugo leto zapored organizirala mini bralno značko Ježkov nahrbtnik, ki je namenjena predvsem predšolskim otrokom. Letos je pri bralni znački sodelovalo 130 otrok. Najmlajšim bralcem so na zaključni prireditvi, ki je potekala 3. aprila v Kulturnem centru Rogaška Slatina, podelili ježkova priznanja, vsak otrok pa je v dar dobil tudi knjigo. 

Bralno značko Ježkov nahrbtnik so si slatinske knjižničarke zamislile zato, da bi spodbujale branje že med najmlajšimi, to je med predšolskimi otroki. “Lahko se pohvalimo, da je v letošnjem letu sodelovalo skoraj 100 odstotkov več otrok kot v prejšnjem letu, letos je bilo sodelujočih 130, lani pa 70. Zelo smo zadovoljni s takšnim odzivom, ker je dokaz, da se trudimo, delamo dobro in otrokom ponujamo zanimive knjige ter vsebine, takšne, ki jih pritegnejo, pa ne samo njih, temveč tudi njihove starše,” je za Kozjansko.info povedala mag. Nataša Koražija, direktorica Knjižnica Rogaška Slatina. Z bralno značko začnejo meseca oktobra – ob tednu otroka. Otrokom ponudijo seznam knjig, s katerega morajo do meseca aprila prebrati deset knjig. Za vse pridne bralce pripravijo zaključno prireditev, na kateri jim podelijo priznanja in podarijo knjižne nagrade.

Mag. Nataša Koražija, direktorica Knjižnice Rogaška Slatina
Mag. Nataša Koražija, direktorica Knjižnice Rogaška Slatina

Na letošnjem zaključku mini bralne značke sta otroke v pravljični svet popeljali Maja Furman in Renata Brglez, ki sta odigrali predstavo Pogumnega viteza je strah. Otrokom sta pokazali, da je strah povsem človeška lastnost, ki ne prizanaša niti vitezom, vendar se je mogoče boriti proti njemu. Pravljičarki sta v sodelovanju s knjižničarkami otrokom podelili priznanja in knjige ter tako otrokom polepšali dan.

V spodnjem videoprispevku si oglejte odlomek predstave, v katerem vitez Kajetan govori o svojem strahu pred zdravniki.

 

 

 
t/f/v: Melita Perkovič