Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

5. konjske dirke v Imenem (foto in video)


V Imenem so tudi letos zadnjo julijsko soboto gostili konjske dirke, ki jih je kakor lani znova zaznamoval izjemen obisk. Organizacijsko gredo zasluge Konjenici Virštanj – Obsotelje in Konjeniškemu društvu Šmarje, ki sta poleg tekmovalnega dela poskrbela za zanimive goste.

Kljub nestanovitnemu vremenu, ki smo mu bili priče tudi na lanskem dogodku, so organizatorji dogodek speljali do konca. Razmočen teren so tudi letos utrjevali traktoristi. Mirko Ogrizek, ki je program povezoval, je številnim prisotnim ves čas stregel z dodatnimi zanimivimi informacijami, ki jih je začinil s svojevrstnim odličnim humorjem. 

Tekmovalni del je vključeval galopske dirke haflingerjev, hladnokrvnih konj, ponijev, oslov, rekreativnih konj, arabcev, slovenskih toplokrvnih konj in polnokrvnih konj na 1200, 1600 in na 2000 metrov. Med tekmovanji so dogajanje zapolnjevali KDC Vesele tačke, lastniki sokolov ter parelli sistem učenja konj z Borisom Sušcem, učencem in učiteljem naravnega konjarstva po metodi Američana Pata Parellija. Slednji je prisotnim prikazal veščine, s katerimi človek in konj utrdita svoj odnos in izboljšata sporazumevanje, kar je odlična osnova za vse vrste jahanja – od dresure do terenskega jahanja. Ves čas prireditve je potekala tombola, katere “terna” je bil konj Srečko, odlično je bilo poskrbljeno tudi za hrano in pijačo.

Med tekmovanji so se zvrstili številni zanimivi prikazi
Med tekmovanji so se zvrstili številni zanimivi prikazi

Med haflingerji je prvo mesto prijezdil Igor Herič na kobili Tari, druga je bila Nataša Hribernik na kobili Erni, tretji pa Robi Frece na Babili.

V dirki hladnokrvnih konj je do cilja najhitreje prijezdila Mateja Bališ na konju Čarliju, drugi je bil Gregor Ivačič na kobili Sanji, tretji pa Robi Frece na konju Rigu.

V dirki ponijev je prvo mesto zasedel Nejc Ogrizek s Carjem, druga je prijezdila Marjetka Dobnik na Pepiju, tretja pa Nataša Golež na Miši.

Zanimiva je bila dirka z osli, kjer si je prvo mesto prislužil Robi Felicijan na Iski, drugi je bil Igor Herič na Alibi, tretji pa Matic Gajšek na Mici.

Med rekreativnimi konji je prvo mesto pripadlo Franciju Sinkoviču na Neronu, drugi je bil Blaž Stiplovšek na Krokiju, tretji pa Dejan Kalan na Iskri.

V dirki arabcev je najhitreje do cilja prijezdil Jože Špegelj na Exu, drugi je bil Igor Herič na Janki, tretji pa Matic Gajšek na Boy Shah.

Dirko slovenskih toplokrvnih konj je zmagal Franci Sinkovič na Nely, drugi je bil Teodor Kolarič na Almissi, tretji pa David Hočevar na Ramu. 

V dirki polnokrvnih konj na 1200 metrov je zmagala Katja z Justinom Vegas, drugo mesto si je priboril Primož Gorenčič na Tarasu, tretji pa je bil Jože Marčec na Ombreju.

Na 1600 metrov pa je najhitreje prijezdil na cilj Peter Zadel na Lipi, drugo mesto je osvojil Primož Gorenčič na Let’s Go For Win, tretji pa je bil Teiodor Kolarič z Long Legom.

Na najdaljši, 2000 metrski razdalji polnokrvnih konj pa si je zmago prijezdil Jože Gorenčič na Sassoalloru, drugi je bil Pero Zadec na Karbreezu, tretji pa Teodor Kolarič na Pateri.

V spretnostnem jezdenju je največ spretnosti in hitrosti prikazal David Hočevar s Klaro, drugi je bil Urban Sušec z Nazirjem, tretji pa Dejan Kalan na Iskri.

Po končanem programu je sledila razglasitev rezultatov in podelitev nagrad ter žrebanje tombole, nato pa so na oder stopili ansambel Donačka. Letošnja novost so bile denarne nagrade za prva mesta v nekaterih disciplinah.

Vabljeni k ogledu naše galerije fotografij (klik!) in spodnjega video posnetka, kjer si lahko ogledate dirko rekreativnih konj na 200 metrov.

 
v/t/f: Egon Horvat