Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 9. 6.–15. 6. 2009


V obdobju od 9. 6. 2009 do 15. 6. 2009 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

 

  1. KAZNIVA DEJANJA – 10
  2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 3
  3. PRIDRŽANE DO IZTREZNITVE – 2
  4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ –  7 (od tega 3 s pobegom)
  5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 2
  6. PODANIH OBDOLŽILNIH PREDLOGOV PO CPP – 2
  7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1 I
  8. ZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 31
  9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 87
  10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 2    

 

DELOVNA NESREČA

Dne 09.06.2009 je bila PP Šentjur obveščena o delovni nezgodi, ki se je zgodila v klavnici v Šentjurju in sicer je delavec pri zastoju stroja za razkoževanje slanine med delovanjem stroja, zaradi zastoja z desno roko, na kateri je imel zaščitno kovinsko rokavico, segel k valjem ko razkožujejo, pri tem pa mu je rokavico z roko potegnilo med valje. Pri tem sta mu valja kljub zaščitni rokavici huje poškodovali zapestje desne roke. Da so mu roko lahko potegnili iz stroja so morali odrezati en valj.Do nesreče je prišlo, ker delavec ni upošteval osnov varnosti pri delu in je kljub opravljenem tečaju iz varnosti pri delu z roko segel na del kamor med delovanjem stroja ne bi smel.  

 

PROMETNA NESREČA S POBEGOM

Dne 10.06.2009 je v jutranjih urah v okolici Šentjurja prišlo do prometne nesreče z materialno škodo, s katere pa je en udeleženec pobegnil. Njegov beg pa ni dolgo trajal, saj so se še isti večer z njim srečali policisti in mu predočili prekršek ter ga seznanili, da sledi ustrezen plačilni nalog. 

 

NAROČIL IN PLAČAL GSM, DOBIL PA ČOKOLADICE

Dne 10.06.2009 je na PP prišel občan in povedal, da je na spletu (na »bolhi«) našel oglas za Nokio N96. S prodajalcem se je po telefonu dogovoril za nakup in sicer da mu pošlje po pošti. Na pošti je ob prevzemu paketa poravnal 200 evrov, ko pa je odprl paket, ga je čakalo presenečenje, saj je namesto telefona dobil čokoladice Gorenjka. Policija goljufa še išče. 

 

PROMETNA NESREČA V KROŽIŠČU

Dne 10.06.2009 so policisti obravnavali prometno nesrečo, katera se je pripetila v krožišču v Šentjurju. Nesreči je botrovala nepravilna varnostna razdalja. Povzročitelj pa se bo zagovarjal pri sodniku za prekrške. 

 

MOTI GA DIM SOSEDOVEGA KURJENJA

Dne 10.06.2009 je na PP prišel občan in podal prijavo zoper soseda, ki je kuril in ga je motil dim. Da bi podkrepil svojo prijavo je soseda tudi fotografiral med kurjenjem. Policisti bodo prijavo odstopili MEDOBČINSKEMU INŠPEKTORATU OBČINE ŠENTJUR, ki je pristojen za to. V VEDNOST PODAJAMO OBČANOM OBVESTILO, DA SE LAHKO SAMI OBRNEJO NA »MEDOBČINSKI INŠPEKTORAT OBČINE ŠENTJUR« IN PODAJO PRIJAVO, VSLED ČESAR LAHKO POLICIJA ZARADI TEGA V TEM ČASU OPRAVLJA DRUGE  POMEMBNEJŠE NALOGE.    

 

TRI VOZILA UDELEŽENA V PROMETNI NESREČI

Dne 11.06.2009 so policisti v okolici Šentjurja obravnavali prometno nesrečo, v kateri so bila udeležena kar tri vozila. Vzrok pa je bil nepravilna varnostna razdalja. Povzročitelj se bo zagovarjal pri sodniku za prekrške. 

 

PROMETNA NESREČA S POBEGOM

Dne 11.06.2009 so policisti PP Šentjur obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo. Voznica pa kljub temu da je trčila z drugim vozilom ni počakala na kraju. Tudi ta pobegla voznica je bila kmalu izsledena. Poleg obdolžilnega predloga sodniku za prekrške pa je prejela še plačilni nalog za pobeg. 

 

POŠKODOVANJE VOZILA

Dne 11.06.2009 je neznanec razbil več stekel na vozilu, katero je bilo parkirano v gozdu v okolici Slivniškega jezera, medtem, ko je lastnik nabiral gobe. Očitno je imel nekdo hudo zamero proti lastniku. Policisti za storilcem še poizvedujejo. 

 

PRIDRŽAN PIJAN VOZNIK

Dne 11.06.2009 v večernih urah pa so policisti kontrolirali voznika osebnega avtomobila, in po opravljenem preizkusu alkoholiziranosti ugotovili da je vozil močno pod vplivom alkohola. Zaradi visoke vrednosti alkohola v njegovem izdihanem zraku ( 0.70 mg/l ) pa so mu policisti tudi odredili pridržanje ter tem tisti večer odstranili pijanega voznika iz cestnega prometa. 

 

PROMETNA NESREČA S POBEGOM

Dne 12.06.2009 se je v okolici Dramelj pripetila prometna nesreča med voznikom osebnega avtomobila in voznikom neregistriranega traktorja. S kraja pa je nato pobegnil traktorist. Policisti so traktor kmalu izsledili in tudi ugotovili voznika, ki je tudi brez vozniškega dovoljenja. Traktorist se bo srečal s sodnikom za prekrške, za popotnico pa bo prejel tudi plačilni nalog za pobeg. 

 

PONAREJEN ČEK

Dne 12.06.2009 so iz Banke Celje obvestili policijo Šentjur, da so odkrili ponarejen ček. Policisti so zbrali obvestila in ugotovili, da je občan preko spleta prodajal padalo. Kupec se mu je kmalu javil in mu kar po pošti poslal ček iz tujine s skoraj 10 x večjim zneskom od cene padala, z namenom, da ga prodajalec unovči in mu vrne preostanek denarja. Navedeno se je prodajalcu zazdelo sumljivo, zato je odnesel ček v preveritev na banko, kjer so ugotovili, da je ček ponarejen. Za ponarejevalcem policisti še poizvedujejo. 

 

PROMETNA NESREČA NA PROSENIŠKEM

Dne 12.06.2009 zvečer pa je voznik osebnega vozila, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad svojim vozilom,  zaradi česar ga je zaneslo z ceste, ob tem pa je poleg svojega vozila poškodoval še ograjo. Tudi ta voznik se bo zagovarjal pri sodniku za prekrške. 

 

VLOM V POČITNIŠKO HIŠO

NN je vlomil v počitniško hišo v okolici Planine in odtujil motorno koso in kosilnico ter še nekaj električnega orodja. Policisti zbirajo obvestila s ciljem, da predmete čimprej vrnejo lastniku. 

 

PRIDRŽANJE VINJENEGA VOZNIKA

Dne 14.06.2009 je patrulja PP Šentjur ustavila voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, ker pa ni bil pripravljen opraviti preizkusa alkoholiziranosti, kakor tudi ne strokovnega pregleda, je bil v skladu z veljavno zakonodajo pridržan.  

 

Po pooblastilu komandirja  policijske postaje

Martin KUMER

POMOČNIK KOMANDIR  PP