Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

8. tradicionalna božično-novoletna plesna prireditev v Podčetrtku (video)


Prejšnja nedelja je v večnamenski športni dvorani v Podčetrtku minila v znamenju že osme božično-novoletne plesne prireditve, ki je poleg plesa, bila tudi pevsko in glasbeno obarvana. Organizator, Plesni klub Podčetrtek, je v goste povabil številne goste. Videli in smo lahko plesalca Davida in Valentino Romih, plesalce PK Podčetrtek, twirling plesalko Petro Preininger, plesalca Simono in Roberta Preininger, harmonikarja Dejana Romiha, vokalno skupino Osti jarej, MOPZ Terme Olimia in KD Zvon.

KD Zvon
KD Zvon

Na začetku je prisotne pozdravil župan Podčetrtka Peter Misja in izrazil navdušenje nad velikim številom prisotnih, ne le na omenjeni prireditvi, temveč tudi na ostalih, ki so se dogajale v večnamenski športni dvorani v predbožičnih dneh. Obenem je izkoristil priložnost in vsem zaželel vse dobro v novem letu. Pozdrav je izrekla tudi gonilna sila in predsednica Plesnega kluba Podčetrtek, Breda Štrok. Na oder je povabila tri najuspešnejše plesne pare PK Podčetrtek, ki so klub zastopali na tekmovanjih, kvalifikacijskih turnirjih in raznih projektih. To so David in Valentina Romih, Leon Štrok in Karmen Kobe, ter Domen Juričan in Tjaša Amon, katere je župan nagradil za njihove dosežke, publika pa z velikim aplavzom. 

Obiskovalci so uživali v pestrem in kvalitetnem programu
Obiskovalci so uživali v pestrem in kvalitetnem programu

Najprej so nastopili najmlajši plesalci PK Podčetrtek, ki so zaplesali swing in tango. Državna prvakinja v twirlingu, Petra Preininger, je izvrstno predstavila preplet plesa, gimnastike in akrobatike v povezavi z vrtečo se kovinsko palico, ki ima v Sloveniji komaj dobro desetletno zgodovino. Njene mojstrovine si lahko med drugimi ogledate v spodnjem video prispevku. Pevske sposobnosti so pokazali pevci in pevke KD Zvon, za njimi sta zaplesala Simona in Robert Preininger, kategoriziran tekmovalni plesni par PK Podčetrtek, ki sta se na prireditvi predstavila z dunajskim valčkom, tangom in angleškim valčkom. Vmes je harmonikar Dejan Romih poskrbel, da so podplati zasrbeli župana in predsednico PK Podčetrtka, ki sta se zavrtela v ritmih polke in splošnem navdušenju prisotnih. Kmalu so ju zamenjali mladi plesalci PK Podčetrtek. Sledil je nastop vokalne skupine Osti jarej, ki so se komaj po tednu dni, ko so praznovali peto obletnico delovanja, v isti dvorani zopet predstavili občinstvu. Zadnja pevska točka je pripadla MOPZ Terme Olimia, ki imajo za seboj že 35 let izredno uspešnega delovanja.

Vokalna skupina Osti jarej
Vokalna skupina Osti jarej
MOPZ Terme Olimia
MOPZ Terme Olimia

Prireditev se je končala z zahvalami in željami po vnovičnem snidenju. Odličen program je dopolnjevala Sergeja Javornik, ki se je že večkrat izkazala kot izvrstna napovedovalka. Nastope si lahko ogledate v spodnjem video prispevku.

 
v/t/f: Egon Horvat