Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Radio Štajerski val od danes naprej v Šentjurju


stajerski val sentjurSpor glede plačevanje najemnine v prostorih Kulturnega doma Šmarje pri Jelšah med Občino Šmarje pri Jelšah in Radiem Štajerski val je dobil svoj epilog. Radio je zapustil prostore v Šmarju pri Jelšah in danes odprl poslovalnico v Šentjurju.

Kot nam je povedal direktor in solastnik radia Damjan Gobec, so prostori nove poslovalnice na Drofenikovi 1 v poslovni coni Anderburg v Šentjurju. Kot je v junijskem intervjuju dejal župan Šentjurja Štefan Tisel, je podjetje Štajerski val d.d. objekt v poslovni coni Anderburg kupila od Občine Šentjur. Zadnjih nekaj mesecev so prostore intenizivno obnavljali in preurejali. Tako so ob izteku najemne pogodbe v Šmarju pri Jelšah svojo dejavnost lahko preselili v Šentjur. Kot nam je že spomladi povedal Damjan Gobec, v Šmarju še naprej ostaja pisarna na Rogaški cesti.

Spomnmo, da so nesoglasja med radiem, ki je vse od leta 1953 bil v Šmarju pri Jelšah, in šmarsko občino nastala, ko je občinski svet sprejel sklep, da mora Radio Štajerski val, tako kot vse ostale zasebne družbe, plačevati najemnino za prostore v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah, iz katerih so več kot 30 let oddajali svoj program. Vodstvo radia na tak sklep ni pristalo, saj se je sklicevalo na sklep Krajevne skupnosti Šmarje pri Jelšah, ki je radiu zagotavljal nemoteno delovanje na Aškerčevem trgu. Občina je tako vložila tožbo, sodišče pa je odločilo, da je Štajerski val dolžan plačevati najemnino. Po izgubljenem sodnem sporu je Damjan Gobec poslal JZ Knjižnica Šmarje pri Jelšah, ki upravlja s Kulturnim domom Šmarje pri Jelšah, pisno odpoved najema prostorov. Do ureditve novih prostorov v Šentjurju so še uporabljali dosedanje in za njih plačevali tudi najemnino.

Popravek na navedbo iz zadnjega stavka: Štajerski val odšel, neplačane obveznosti ostale

Preberite še:
Štajerski val odhaja iz Šmarja, napovedana odpuščanja

Pojasnilo Jožeta Čakša o sporu s Štajerskim valom, Damjan Gobec brez komentarja

Mediji o zgodbi “Odhod Štajerskega vala”

Jože Jakoš, Mimica Kidrič, Milka Dobravc in glas ljudstva o napovedani selitvi Štajerskega vala

Štajerski val zagotovo zapušča Kulturni dom, v Šmarju le še pisarna

Jože Jakoš o začetkih radia v Šmarju pri Jelšah

Razkrivamo: Privatizacija Štajerskega vala, poslovanje, dobiček

Šentjurčani radiu izrekajo dobrodošlico (video)

Solastnik Štajerskega vala Roman Moškotevc ostaja skrivnosten

Občinski svet Šmarje pri Jelšah: “Zdaj je na potezi Štajerski val”

* Na fotografiji so novi prostori Radia Štajerski val

t/f: mK