Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Štajerski val zagotovo zapušča Kulturni dom, v Šmarju le še pisarna


racunovodstvo stajerski valPo najnovejših informacijah Radio Štajerski val zagotovo zapušča prostore v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah. To sta na današnjem sestanku z županom Občine Šmarje pri Jelšah Jožetom Čakšem potrdila večinska lastnika Radia Štajerski val Roman Moškotevc in Damjan Gobec

Kot sta nam danes povedala Jože Čakš in Damjan Gobec, bo v Šmarju pri Jelšah še vedno ostal del radijske dejavnosti. Ustanovilo naj bi se dopisništvo in pisarna, kjer bodo poslušalci lahko oddajali svoje čestitke, male oglase, osmrtnice in zahvale. Takšno dopisništvo Štajerski val že ima v Slovenskih Konjicah. Studijska in novinarska dejavnost se zagotovo seli iz Šmarja pri Jelšah. Damjan Gobec nam je povedal, da nova lokacija, kamor se bo prestavil del Štajerskega vala iz Kulturnega doma Šmarje pri Jelšah, še ni znana.

Damjan Gobec: “Radio se ne umika, ampak želi samo gospodarno ravnati s stroški”
Direktor Štajerskega vala Damjan Gobec nam je povedal, da bo del dejavnosti radia ostal v prostorih, s katerimi razpolagajo na Rogaški cesti 15: “Radio se ne umika, ampak želi zgolj gospodarno ravnati s stroški.” Po besedah Gobca bodo v šmarski pisarni imeli urejen manjši studijski del, kjer bodo oddajali del programa. Županu in direktorju JZ Knjižnica Šmarje pri Jelšah so ponudili več različnih možnosti za plačilo obveznosti, med drugim tudi, da Občina postane večinski lastnik podjetja Radio Štajerski val d.o.o. in 100-odstotni lastnik podjetja Štajerski val, agencija d.o.o. Te deleže imata v lasti Damjan Gobec in Roman Moškotevc.

Jože Čakš: “O teh možnostih bo odločal Občinski svet”
Župan in direktor JZ Knjižnica Šmarje pri Jelšah Jože Čakš nam je povedal, da bo o predlogih za plačilo obveznosti, ki sta jih Gobec in Moškotevc predstavila na sestanku, odločal občinski svet, če jim bodo posredovane uradne pisne ponudbe. Pogovarjali so se tudi o odpovednem roku, a do konkretnega datuma, ko bo Štajerski val zapustil Kulturni dom, niso prišli.

Preberite tudi:

Štajerski val odhaja iz Šmarja, napovedana odpuščanja!

Pojasnilo Jožeta Čakša o sporu s Štajerskim valom, Damjan Gobec brez komentarja

Mediji o zgodbi “Odhod Štajerskega vala”

Jože Jakoš, Mimica Kidrič, Milka Dobravc in glas ljudstva o napovedani selitvi Štajerskega vala

Sodelujte tudi v anketi na Kozjansko.info: “Kaj storiti v primeru Štajerskega vala?” (desno spodaj)

* Na fotografiji so prostori na Rogaški cesti 15, ki jih ima v najemu Štajerski val. Na tej lokaciji bo po selitvi iz Kulturnega doma Šmarje pri Jelšah dopisništvo in pisarna Štajerskega vala 

Marko Kovačevič