Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Štajerski val odšel, neplačane obveznosti ostale


radio stajerski valVčeraj smo poročali, da je Radio Štajerski val zapustil prostore v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah in svojo dejavnost prestavil v Šentjur. V članku smo napačno navedli, da je podjetje Radio Štajerski val d.d. po odločitvi sodišča v prid Občine in Knjižnice Šmarje pri Jelšah do izselitve plačevalo najemnino za uporabo prostorov na Ačkerčevem trgu. V zvezi s tem so nam iz Knjižnice Šmarje pri Jelšah poslali popravek, ki ga objavljamo v celoti.

Popravek navedb v prispevku o Štajerskem valu, glede plačevanja najemnin.

Radio Štajerski val, ki je imel do 1.9.2010 poslovne prostore v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah in  je dal 1.3.2010 odpoved prostorov v Šmarju in napovedal prestavitev svoje dejavnosti v Šentjur ni plačeval nobene najemnine (do konca leta 2008 samo za 35 m2 – celotna najemnina je 155 m2) od začetka leta 2009 pa do danes v kurilni sezoni 2009/10 pa samo del stroškov za kurjavo in obratovalne stroške. Tako je upravljalec Kulturnega doma, Knjižnica Šmarje pri Jelšah, vseskozi zalagala sredstva za ogrevanje radijskih prostorov. Radio dolguje Knjižnici Šmarje pri Jelšah za leto 2009 – 9060,00€ najemnine in 971,00 € za kurjavo in obratovalne stroške.  Za leto 2010 (do 31.8) pa Radio dolguje knjižnici 6040,00€ za najemnino ter 2076,00 € za kurjavo in obratovalne stroške.  Skupni dolg Radia Štajerski val za leti 2009 in 2010 znaša 18.147,00 €. Prav tako pa  Radio dolguje še del stroškov za leti 2007 in 2008, na osnovi sklepa sodišča o plačevanju najemnine.

Naj še enkrat spomnim, da je Občinski svet na osnovi Zakona o stvarnem premoženju države in občin ter Pravilnika o oddaji poslovnih prostorov v Občini Šmarje pri Jelšah v najem, sklenil, da mora Radio kot zasebna družba v lasti Damjana Gobca, Romana Muškotevca in KD-Kapital d.o.o., plačevati najemnino za prostore v Kulturnem domu, ki so v lasti občine. Ker direktor Radia ni hotel podpisati pogodbe o najemnini za celotne prostore (za del 35m2 so dve leti plačevali najemnino) je sodišče odločilo, da je zaračunavanje najemnine z zakonom določeno.
Za najemnino Radia je bila določena najnižja najemnina 5€/m2. S sklepom sodišča se lastnik in direktor Damjan Gobec ni strinjal in podal odpoved  najema prostorov v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah.

Jože Čakš, direktor
Knjižnica Šmarje/Jelšah

* Na fotografiji so prostori, ki jih je do selitve v Šentjur uporabljal Radio Štajerski val

Preberite tudi:
Radio Štajerski val od danes naprej v Šentjurju