Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Solastnik Štajerskega vala Roman Moškotevc skrivnosten


V zvezi z aktualnim dogajanjem glede Radia Štajerski val smo poklicali njegovega solastnika s 26,4-% deležem, podjetnika Romana Moškotevca iz Stopč.

 

V pogovoru je dejal je, da se o selitvi Štajerskega vala širijo napačne oz. nedosledne interpretacije. Radio bo imel v Šentjurju dopisništvo, kot jih ima tudi drugod na območju srednje Štajerske. Šentjur in okolica, ki šteje blizu 20 tisoč ljudi, je namreč pomembno zaledje za radijsko postajo in tako bi se naj izboljšalo poročanje o njem, vsekakor pa se to ne bi odrazilo na zmanjšanju poročanja o drugih območjih. Kot primer dobre tovrstne prakse je navedel Slovensko Bistrico, kjer imajo zelo aktivno dopisništvo. O lokaciji šentjurskega dopisništva nam je še povedal, da ni še nič dorečenega.

Na naša vprašanja, kje bo »generalštab« naslednice najstarejše lokalne radijske postaje v Sloveniji, se je neposrednemu odgovoru skušal izogniti, vendar je dejstvo, da bodo radijci za svoje, četudi morda okrnjeno delovanje, potrebovali večje prostore, kot jim bodo ostali po izselitve iz dela šmarskega kulturnega doma. Studijsko-novinarski del se namreč po naših informacijah zanesljivo seli iz Šmarja pri Jelšah, v pisarni na Rogaški cesti pa bo najverjetneje formalno ostal sedež radia.

Kdo je Roman Moškotevc?

Čez dober mesec, 29. aprila, bo slavil 43 let in velja za enega uspešnejših šentjurskih podjetnikov. Je lastnik podjetja Ahac in je postal eden glavnih oskrbovalcev slovenskih trgovcev in gostincev s pijačami. Pohvali se lahko tudi z zastopstvom nekaterih znanih blagovnih znamk, kot sta npr. Veltins in Badel. V letu 2008 je s povprečno 37 zaposlenimi ustvaril 15 mio evrov prihodkov, kar je enako kot Terme Olimia, davkarjem pa je prijavil 17 tisočakov dobička. V Stopčah, kjer živi z družino, je v njegovi lasti tudi znana gostilna pri Ahacu.

V mladih letih se je ukvarjal s karatejem in bil z naslovom prvaka uspešen še v rajnki Jugoslaviji. Sredi 90-ih se je vključil v politiko, kjer ni dolgo vztrajal, a se je v času udejstvovanja v njej že pričel zanimati za radiofuzijsko dejavnost.

Leta 1996 je bil izvoljen v svet nekdanje krajevne skupnosti Šentjur – okolica, istega leta pa je na listi Slovenske ljudske stranke kandidiral za poslanca in zbral zavidljivih 22,4 % podpore, vendar je ostal tik pred vrati parlamenta.

Leta 1998 se je poskušal tudi na županskih volitvah, kjer je prejel 10,7 % glasov, kar je v športnem žargonu pomenilo 3. mesto. Dandanes je edina njegova funkcija članstvo v občinskem odboru za proračun in občinsko premoženje.

Radijska zgodba

Njegovo radijsko prizadevanje mu je leta 1999 prinesla frekvenco 99,3 MhZ, ki mu jo podelili svet za radiofuzijo, in sicer za projekt Radio Savinja. Takrat so bile v igri za to frekvenco še Šentjurske novice, vendar so po dveh letih frekvenco podelili Moškotevcu. Ministrstvo za promet in zveze je v tistih časih pripadalo SLS …

Radio Savinja kasneje ni nikoli oddajal. Nekaj časa je na tisti frekvenci svoj program oddajala ena izmed mariborskih postaj, v zadnjih letih pa Celjski val, ki svojo dejavnost opravlja preko podjetja Moškotevc marketing d.o.o. V letu 2008 so prikazali za 36 tisočakov prihodkov.

V zgodbo o Radiu Štajerski val je Moškotevc vstopil leta 2002, ko je, z enakim deležem kot Damjan Gobec, postal solastnik družbe z omejeno odgovornostjo.

 

t/f: bR

*Na fotografiji šentjursko skladišče Ahac d.o.o., kjer je nekoč delovala tekstilna tovarna Toper Elegant oz. kasneje E-šport, kjer so zadnje kose oblačil sešili leta 2002. Po nekaterih informacijah bi lahko Štajerski val svoje prostore dobil tudi tukaj.

Preberite še:

Štajerski val odhaja iz Šmarja, napovedana odpuščanja!

Pojasnilo Jožeta Čakša o sporu s Štajerskim valom, Damjan Gobec brez komentarja

Mediji o zgodbi “Odhod Štajerskega vala”

Jože Jakoš, Mimica Kidrič, Milka Dobravc in glas ljudstva o napovedani selitvi Štajerskega vala

Štajerski val zagotovo zapušča Kulturni dom, v Šmarju le še pisarna

Jože Jakoš o začetkih radia v Šmarju pri Jelšah

Razkrivamo: Privatizacija Štajerskega vala, poslovanje, dobiček …