Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Štajerski val odhaja iz Šmarja, napovedana odpuščanja!


Najstarejša regionalna radijska postaja v Sloveniji, nekdaj ponos in blagovna znamka Šmarja pri Jelšah, očitno odhaja iz domačega kraja.

Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da je lastnik Štajerskega vala Damjan Gobec Javnemu zavodu Knjižnica Šmarje pri Jelšah poslal pisno odpoved najema prostorov na sedanji lokaciji Radia s 1.3. 2010. Vzrok je izgubljeni sodni spor, po katerem bo moral Radio Štajerski val Knjižnici povrniti stroške najemnine za del prostorov od leta 2007 naprej.

Radio Štajerski val najemnine za del prostorov ni plačeval, ker se je skliceval na sklep Krajevne skupnosti Šmarje pri Jelšah iz leta 2000. Ta določa, da Radio v okviru družbeno-koristnega poslanstva del prostorov uporablja brezplačno, v primeru menjave lastništva pa se mu omogoči tudi nadaljnje nemoteno delovanje.

Po prevzemu in privatizaciji šmarskega radia s strani sedanjega direktorja Damjana Gobca in partnerjev, so se po mnenju šmarskih občinskih svetnikov spremenili pogoji, pod katerimi je Radio del prostorov dobival v brezplačen najem. Konec leta 2007 so svetniki sprejeli sklep, po katerem bi moral Radio začeti plačevati najemnino za prostore od 1.1. 2007 naprej. 

Kot je bilo že omenjeno, se direktor Štajerskega vala s tem ni strinjal in Radio najemnine za del prostorov ni plačal. Zaradi tega je Javni zavod Knjižnica Šmarje pri Jelšah vložil tožbo proti Radiu in jo tudi dobil. Sodišče je Štajerskemu valu naložilo povrnitev dolga, s čemer pa naj bi ogrozilo njegovo že tako slabo poslovanje.

Radio Štajerski val naj bi namreč v letu 2009 posloval  z veliko izgubo. Po zanesljivih virih naj bi direktor Gobec napovedal odpustitev polovice redno zaposlenih in pogodbenih sodelavcev. Nove prostore naj bi Štajerski val našel v eni od sosednjih občin. Neuradno se omenja občina Šentjur, od koder prihaja tudi Roman Moškotevc, lastnik podjetja Ahac, ki je leta 2002 Gobcu pomagal izpeljati prevzem Radia.

Zgodbo Štajerskega vala bomo na Kozjansko.info podrobno spremljali in raziskovali še naprej. 

Preberite tudi: Pojasnilo Jožeta Čakša o sporu s Štajerskim valom, Damjan Gobec brez komentarja 

Audi, parkiran nasproti prostorov Štajerskega vala dokazuje, da je direktor včerajšnje popoldne pridno delal in reševal probleme svojega radia
Audi, parkiran nasproti prostorov Štajerskega vala priča, da je direktor četrtkovo popoldne preživel v službi, verjetno ob problemih, v katerih se je znašel njegov radio.

*Naslovna fotografija je simbolična