Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Aleš Novak iz JAR po izpadu slovenske reprezentance: Razočaranje je veliko, vsako pametovanje je odveč


ales novakSkupinski del svetovnega prvenstva v nogometu je končan. Po dramatičnem razpletu se je slovenska reprezentanca žal morala posloviti. Naš dopisnik iz Južnoafriške republike Aleš Novak, sicer član navijaške skupine PKK United (Prlekija, Koroška, Kozjansko), je strnil vtise po tekmah z ZDA in Anglijo. V spodnjih vrsticah preverite, kako so si slovenski navijači krajšali čas med obema tekmama.

Zaradi tehničnih zapletov je tokratni zapis brez fotografij. Fotoutrinke iz prvega tedna prvenstva pa si lahko ogledate v galeriji na Kozjansko.info

 

 

Mogoče v Braziliji

Drakensberg in Port Elizabeth, 22. – 24. junij 2010

Po tekmi z Združenimi državami Amerike so v hostlu v Johannesburgu, v katerem smo prebivali z nekaj Američani, padale debate, kdo si je bolj zaslužil zmago. Na koncu smo bili enotnega mnenja, da je bil remi še najbolj pošten izzid.

Naslednji dan je pa že bil čas za odhod na našo naslednjo destinacijo – Drakensberg. Iz velemesta v njegovo čisto nasprotje. Tam smo imeli splanirana dva enodnevna izleta. En dan za obisk visoko ležeče države Lesoto je premalo, ampak vseeno dovolj, da vidiš, kako se imajo in kako živijo. Preprost način življenja, neobremenjen s hitrostjo zahodnega sveta (vsaj tako je bilo viditi v tej vasici, ki smo jo obiskali). Tu smo v vaški gostilni naleteli na lokalni turnir v biljardu, ki ga imajo vsako nedeljo. Z Damjanom se zmeniva za prijateljsko tekmo dvojic za plato piva. Začneva bolj slabo (pritisk domačega občinstva je bil velik) ampak na koncu ostane na mizi samo se črna krogla. Nekaj dih jemajočih potez obeh ekip in na koncu zaslužena zmaga Lesota. Veselje lokalcev je bilo veliko. Stava je stava … evo plato piva.

Naslednji dan celodnevni alpinistični podvig po afriških gorah. Prvenstvene smeri so padale za šalo. Razgledi pa divji v pravem pomenu besede.

Še dober dan do naše naslednje tekme in hkrati odločujoce z Angleži. Ker je bil Port Elizabeth oddaljen od nas več kot tisoč kilometrov, je bilo treba en dan preživeti na cesti. Sproti še obisk in kosilo v Durbanu (stadion tam je fenomenalen). In že je tu naša (žal) zadnja tekma z Anglijo …

“Kdor ne skače ni Sloven’c”
V sredo, 23. 6. 2010, smo bili od Port Elizabetha oddaljeni še nekaj sto kilometrov ampak vznemirjenost pred našo odločilno tekmo je bila z nami že zjutraj. Pred stadionom (še eden lepotec arhitekture) smo bili že tri ure pred tekmo in že je bilo slišati: “Kdor ne skace ni Sloven’c” ter podobne navijaške himne. Angleških navijačev je bilo kot listja in trave. Bili so veliko bolj zadržani kot Američani. Vedeli so, da morajo zmagati in da ne bo lahko. Med slovenskimi navijači ni bilo dvoma, osmina finala je na dosegu roke (že drugič). Na stadionu se pridružimo največji skupini naših navijačev. Atmosfera je bila nora.

Med tekmo so se na obraze prikradle prve skrbi. Ugotovitev: “Ej, toti Angleži pa niso tak švoh!”. Sproti kontroliramo na telefonu, kako je s tekmo ZDA – Alžirija (bratu sem naročil, naj mi poslje sms, če pade kak gol). In potem pade gol Angležev. Ni še vse izgubljeno. Gremo naši!!! Mobitel ostane nem vse do sodnikovega podaljška … ZDA so zmagale. Pa saj to ni res … tako blizu … na stadionu smo obsedeli še nekaj časa po tekmi. Razočaranje je bilo veliko. Vsako pametovanje je bilo odveč.

Danes, dan kasneje, se naša dogodivščina nadaljuje. Smo že na poti v Cape Town, ampak rdeča nit potovanja se je pa pretrgala. Mogoče v Braziliji …

Ekipa PKK United

Preberite tudi:

Aleš Novak iz JAR: Američani, ne bodite preveč razočarani (foto)

Šmarčan Aleš Novak ekskluzivno iz Južne Afrike: Divje in nepozabno (foto)

Sodelujte tudi v debati o svetovnem prvenstvu v nogometu na Kozjansko.info forumu 

* Na fotografiji je Aleš ob začetku svoje navijaške poti v JAR. Svetovno prvenstvo v nogometu spremlja z združeno navijaško ekipo PKK United (Prlekija, Koroška, Kozjansko). Kako Južnoafriško republiko doživljata njegova kolega Karmen in Damjan, preverite na portalu Prlekija on net. (foto: Karmen Razlag)