Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarčan Aleš Novak ekskluzivno iz Južne Afrike: Divje in nepozabno! (foto)


Med številnimi svetovnimi medijskimi hišami, ki imajo svoje dopisnike na nogometnem SP v Južnoafriški republiki, je tudi Kozjansko.info. Prvo prvenstvo na črni celini za nas spremlja Aleš Novak. V naslednjih vrsticah si preberite, kaj je doživel v prvih dneh bivanja v JAR. Aleševa sopotnica Karmen Razlag je nekaj nogometnih in nenogometnih utrinkov ujela tudi v fotografski objektiv. Oglejte si jih v fotogaleriji na Kozjansko.info, ki bo ob Aleševem potovanju sproti dopolnjevana.

 

 

 

Potopis št. 1: “Tukaj nas že vsi poznajo”

Polokwane, 14. junij 2010

Čas odhoda na  SP 2010 v JAR je prišel hitreje kot sem pričakoval. Naenkrat je bil tu 11. junij in že sem se znašel na letalu za črno celino. Navijaško vzdušje je bilo v polnem zagonu že na letališču v Cairu (tam sem imel povezovalni let), kjer sem srečal ducat navijačev in to, seveda, Slovencev. Ob pristanku v Johannesburgu sem se  dobil s Karmen, Damjanom ter Mitjo, našo ekipo za popotovanje od tekme do tekme v JAR-u.

Takoj smo jo mahnili proti Polokwaneju, na prizorišče naše prve tekme z Alžirijo. Tam smo bili dogovorjeni z domačinoma Dirkom in Denise, ki sta nam dva dni prijazno razkazovala ta kraj in z nami tudi bodrila našo reprezentanco na tekmi. Glede same tekme ne bom izgubljal besed, saj je bilo verjetno že vse napisano, povedano, komentirano … skratka prva ZMAGA Slovenije na SP 2010. Divje in nepozabno!

Vsi tukaj nas prepoznavajo in nam ob srečanju čestitajo za zmago (no, mogoče so tukaj izvzeti Alžirci:). Danes je ponedeljek in  smo že na poti po širnih afriških planjavah. V premoru do naslednje tekme imamo plan srečati kakšnega leva ali žirafo.
 
Do naslednjega oglašanja, lep pozdrav!
 
Karmen, Aleš, Damjan in Mitja.
 

Za pokušino nekaj fotografij, ki nam jih je poslal Aleš, več jih najdete v fotogaleriji.





Foto: Karmen Razlag

Več fotografij v galeriji na Kozjansko.info (klik)

Aleš svetovno prvenstvo v nogometu spremlja skupaj z manjšo navijaško skupino iz Prlekije. Kako Južnoafriško republiko doživljata njegova kolega Karmen in Damjan, preverite na portalu Prlekija on net.