Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Aleš Novak iz JAR: Američani, ne bodite preveč razočarani (foto)


sp 2010 jar ales novakSvetovno prvenstvo v nogometu je v polnem teku. Nekaj reprezentanc je že odigralo tekme 2. kroga skupinskega dela, slovensko reprezentanco pa bržkone najpomembnejši obračun čaka danes. Pred tekmo z ZDA se nam je znova oglasil naš dopisnik iz Južnoafriške republike Aleš Novak. V spodnjih vrsticah si preberite, kako si je Združena navijaška ekipa Prlekije, Koroške in Kozjanskega krajšala čas do tekme. Aleševa kolegica Karmen Razlag je v fotografski objektiv ujela nekaj zanimivih utrinkov. Oglejte si jih v galeriji fotografij na Kozjansko.info.

Potopis št. 2: “Poškilili smo skozi Božje okno in se približali koncu sveta”

Johannesburg, 17. junij 2010

Po odmevni prvi zmagi na velikih tekmovanjih za Slovenijo se je bilo treba umakniti od nogometne norije ter zbrati vtise, misli … In kaj bi bilo bolj primerno od čiste afriške divjine v Kruger parku? Levi se niso dali motiti pri svojem počitku (no, to je bolj kot ne vse kar počnejo), zebre so dalje mulile posušeno travo, le opice babuni so grdo gledale kot bi hotele reči ”Ja, ka pa ti zijaš?”

Naslednji dan je ekipa PKK United (Združena Prlekija, Koroška in Kozjansko) šla malo poškilit skozi ‘Božje okno’ (ena od njihovih znamenitosti – God’s Window), se približala koncu sveta (znamenitost – World’s End) in uživala v pogledu na tretji največji kanjon na svetu (Blyde River Canyon). Srečali smo tudi skupino Američanov in jih prijazno opozorili, naj ne bodo preveč razočarani po petkovi tekmi.

Danes smo že dopoldne prišli nazaj v Jo’burg (tako tukaj imenujejo Johannesburg) in odšli direkt na tekmo Argentina – Južna Koreja. Stadion Soccer City je žarel v svojem polnem sijaju ob nogometnih vragolijah Messija. Maradona je samo stal ob igrišču in ni dobil priložnosti za igro.

Jutri pa novim zmagam naproti …

Ekipa PKK United

opica

jar

lionel messi

sp 2010 jar navijaci

Več fotografij v galeriji na Kozjansko.info (klik)

Foto: Karmen Razlag

Preberite tudi:

Šmarčan Aleš Novak ekskluzivno iz Južne Afrike: Divje in nepozabno (foto)

Aleš prvenstvo spremlja z manjšo navijaško skupino iz Prlekije in Koroške. Kako Južnoafriško republiko doživljata njegova kolega Karmen in Damjan preverite na portalu Prlekija on net.