Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 4. 8.–10. 8. 2009


V obdobju od 4. do 10. 8. 2009 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 15
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2
3. PRIDRŽANE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 4
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 0
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 20
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 45
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 0

ZAGORELO V KURILNICI
Policisti so 4. 8. opravili ogled kraja manjšega požara, ki je nastal v kurilnici stanovanjske hiše. Požar so na srečo stanovalci pravočasno opazili in ga sami pogasili, policijo pa so o požaru obvestili naknadno, ker so jim tako naročili na zavarovalnici, kjer so se očitno hoteli prepričati, da ni bil požar povzročen namerno. Policisti so z ogledom ugotovili, da v danem primeru ne gre za kaznivo dejanje, zato bo z zvezi dogodka podano le poročilo na tožilstvo.

RABIJO GORIVO
Preko noči na 5. 8. je nepridipravom očitno zmanjkalo goriva, pa tudi denarja, zato so se odločili, da si ga postrežejo brezplačno in sicer so iz delovnega stroja parkiranega v kamnolomu odtujili kar 200 litrov dizelskega goriva. Policisti za nepridipravi že poizvedujejo.

GOLJUFIV PRODAJALEC
Dne 5. 8. je na policijo prišel občan, ki je povedal, da je kupil vozilo BMW za 35.000 evrov. V vožnji pa ni dolgo užival, saj mu je prodajalec »pozabil omeniti«, da je vozilo na leasing, ki ga ni plačeval in je leasing hiša odpeljala vozilo. Kupec je tako ostal brez denarja in vozila. Zoper goljufivega prodajalca bo podana kazenska ovadba na tožilstvo Celje.

PREPIR MED OČETOM IN SINOM
Dne 5. 8. je občanka poklicala na policijo in zaprosila za interveniranje policistov zaradi spora med možem in sinom. Policisti so opravili intervencijo, pri tem pa ugotovili, da sta oba kršila Zakon o javnem redu in miru. Zaradi kršitve je bil obema izdan plačilni nalog.

NEPLAČILO V GOSTILNI
Dne 6. 8. so trije občani prišli v znano gostilno v Šentjurju, se lepo pogostili, plačati pa poskušali z neveljavno bančno kartico. Ker se to ni izšlo, so se enostavno odpeljali brez plačila.

RABIL AKUMULATOR
Dne 7. 8. je PP Šentjur obvestil občan in povedal, da mu je ponoči NN iz kmetijskega traktorja odtujil akumulatorsko baterijo. Zoper tatiča sledi kazenska ovadba.

POŠKODOVANJE VOZILA NA PARKIRIŠČU
Preko noči na 8. 8. se je nepridiprav znesel nad vozilom občana in mu poškodoval obe ogledali. Če se je storilcu zamerilo vozilo ali njegov lastnik, ni znano.

ZAPELJALA V JAREK
Policisti so bili 8. 8. obveščeni o vozilu v jarku ob glavni cesti pri trgovini Lidl v Šentjurju. Na kraj so prihiteli tudi poklicni gasilci, na srečo pa neprevidna voznica ni bila poškodovana. Izdan ji je bil le plačilni nalog za prekršek.

NEPREVIDNA VOZNICA
Policisti so 10. 8. obravnavali prometno nesrečo v kateri je voznica zapeljala z ceste in poškodovala vozilo in se tudi lažje telesno poškodovala. Zaradi neprilagojene hitrosti ji je bil izdan plačilni nalog.

TATVINA TORBICE
Starejša zakonca sta 10. 8. naznanila, da jima je neznanec izpod žimnice v spalnici odtujil torbico z dokumenti in 350 evri gotovine. Policisti še zbirajo obvestila za nepridipravom.

V zvezi z družinskim nasiljem so policisti PP Šentjur v navedenem obdobju dvema osebama izrekli prepoved približevanja določenim osebam in krajem.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIRJA PP