Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini odprli novo centralno otroško igrišče (foto, video)


V Občini Rogaška Slatina so otvorili novozgrajeno otroško igrišče. Župan občine, mag. Branko Kidrič, je ob priložnostni slovesnosti predstavil nekatere podrobnosti v zvezi z izvedbo.

igrisce3Novo otroško igrišče je v centralnem delu mesta, na lokaciji nekdanjega »mini-golfa« pod Janino, torej v bližini parkirne hiše, Muzeja Anin dvor in manj kot pet minut hoje od Zdraviliškega parka. Meri 1.300 m2 in je namenjeno različnim starostnim kategorijam otrok. Opremljeno je s trampolini, igralnimi grebeni in tuneli, gugalnicami, peskovnikom, plezalno mrežo, kombiniranim igralom ter z drugimi manjšimi elementi.

Med igralnimi površinami so speljane peščene poti, oprema vključuje pitnik, stojala za kolesa, ograjo, klopi in smetnjake. Lega igrišča zagotavlja senco skozi večino dne, ob obstoječih drevesih je zasajenih nekaj novih. Skupna vrednost naložbe znaša 240.000 EUR, glavni izvajalec del je bila družba CVP iz Ljubljane. Občina je v preteklem letu odkupila manjši objekt tik ob otroškem igrišču, prvotno namenjen servisiranju igrišč za tenis, odslej bo s kavarniško ponudbo na voljo tudi uporabnikom otroškega igrišča.

Območje pod Janino s to pridobitvijo, kakor tudi z razvojem ostale rekreacijske in športne infrastrukture, postaja eno od središč družabnega življenja občanov in gostov Rogaške Slatine.  Nad novo zgrajenim otroškim igriščem nasmehi na obrazih tako otrok, kot odraslih na otvoritvi niso mogli skriti navdušenja, prav tako pa so otroci takoj po otvoritvi igrala z velikim veseljem preizkusili in po videnem sodeč, se bodo tja prav gotovo radi vračali.

Kaj je ob otvoritvi igrišča povedal župan, mag. Branko Kidrič pa prisluhnite v videu.

Še fotogalerija:

K. C.