Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Volitve 2018: kandidati za državni zbor v okrajih Kozjanskega in Obsotelja


Do predčasnih parlamentarnih volitev nas loči le še slab mesec dni. Večina od 25 političnih strank in list, ki se bodo potegovale za glasove volivcev, je že predstavila svoje kandidate v posameznik volilnih enotah.

Na Kozjansko.info vam predstavljamo tiste, ki bodo nastopili v volilnih okrajih Šentjur in Šmarje pri Jelšah. Spodaj si poglejte, s kom vam stranke ponujajo lepšo prihodnost.

Zbrali smo podatke za vse večje stranke, imena kandidatov nekaterih manjših strank bomo dopolnjevali sproti

SDS: Za SDS bo v volilnem okraju Šentjur kandidirala Jelka Godec, ki je v zadnjem obdobju opozarjala, da bi se moral v zakon o sanaciji Celjske kotline, ki sicer naposled ni šel skozi parlament, vključiti tudi del območja v Občini Šentjur. V volilnem okraju Šmarje pri Jelšah pa Viktor Božak, predsednik lokalnega odbora SDS OO Rogatec.

SMC: Za SMC bo v volilnem okraju Šentjur kandidirala poslanka v DZ Anita Koleša, v volilnem okraju Šmarje pri Jelšah pa minister za gospodarstvo in lani najvplivnejši posameznik Kozjanskega in Obsotelja Zdravko Počivalšek.

SD: okraj Šmarje pri Jelšah mag. Andreja Flucher, nekdanja kandidatka stranke SD za župana Rogaške Slatine. V okraju Šentjur pa ravnatelj OŠ Blanca mag. Vincenc Frece.

Nova Slovenija – NSi: V volilnem okvraju Šmarje pri Jelšah bo kandidiral župan Rogatca Martin Mikolič, v volilnem okraju Šentjur pa Nina Drame, diplomantka s smeri naravoslovja, ki tekoče govori kar štiri jezike in je Šentjurčanka šele nekaj let.

Levica: V volilnem okraju Šentjur bo za Levico kandidiral Anže Razboršek, sicer koordinator LO Levica Celje, v volilnem okraju Šmarje pri Jelšah pa bo kandidiral Alen Križnik.

Stranka Alenke Bratušek: V volilnem okraju Šmarje pri Jelšah bo kandidiral Anton Drofenik, v volilnem okraju Šentjur pa Silvester Smolej.

DeSUS: Za stranko upokojencev bo v volilnem okraju Šmarje pri Jelšah kandidiral predsednik OO DeSUS Šmarje pri Jelšah Vjekoslav (Slavko) Javorić. V volilnem okraju Šentjur pa bo kandidiral šentjurski podjetnik Robert Polnar, podžupan Občine Šentjur in idejni oče Gibanja za občino Šentjur.

Lista Marjana Šarca: V volilnem okraju Šentjur bo kandidirala Urška Kabaj Pleterski, sicer nekdanja članica SDS in sedaj predstavnica DeSUSa v občinskem svetu občine Domžale. Trenutno je zaposlena kot vodja izmene poslovalnice v Sparu. V volilnem okraju Šmarje pri Jelšah pa profesor kemije in strokovnih predmetov s področja naravoslovja na Šolskem centru Rogaška Slatina Boris Pokorn.

Andrej Čuš in Zeleni Slovenije: Na listi stranke Andreja Čuša in Zelenih Slovenije bo v volilnem okraju Šmarje pri Jelšah kandidiral Robert Golež. V volilnem okraju Šentjur pa bo kandidirala Mira Jazbec, nekdanja občinska svetnica SDS.

SLS: V volilnem okraju Šentjur bo kandidirala vzgojiteljica Mihaela Rožej, podpredsednica Glavnega odbora SLS in predsednica Občinskega odbora SLS Šentjur, občinska svetnica. V volilnem okraju Šmarje pri Jelšah pa bo kandidiral predsednik SLS Marko Zidanšek.

SNS: V volilnem okraju Šentjur bo za Slovensko nacionalno stranko nastopila samostojna podjetnica Lidija Ivanuša. V volilnem okraju Šentjur pa poklicni voznik in podjetnik Jožef Zorin.

Dobra država: Za stranko Bojana Dobovška bo v volilnem okraju Šentjur kandidiral Dušan Škoberne, v volilnem okraju Šmarje pri Jelšah pa mag. Rosvita Svenšek.

Lista novinarja Bojana Požarja: Na Listi Bojana Požarja bo v volilnem okraju Šentjur Janez Horvat, računalniški programer in direktor. V volilnem okraju Šmarje pa bo kandidirala ekonomistka Helena Pintar.

Združena desnica: V volilnem okraju Šentjur bo Združeno desnico zastopala Marija Gračnar. V volilnem okraju Šmarje pa medicinska sestra Katarina Kunej.

Združena levica in Sloga: Ta stranka bo imela kandidatko zgolj v volilnem okraju Šmarje pri Jelšah. Za Združeno levico in Slogo bo kandidirala vzgojiteljica Dragica Missia.

Piratska stranka Slovenije: Za pirate bo v volilnem okraju Šmarje pri Jelšah kandidiral profesor angleščine Tomislav Kiš, v volilnem okraju Šentjur pa muzejski svetovalec z magisterijem Gorazd Knific.

  Šmarje pri Jelšah Šentjur
SMC Zdravko Počivalšek Anita Koleša
SDS Viktor Božak Jelka Godec
DeSUS Vjekoslav (Slavko) Javorić Robert Polnar
SD mag. Andreja Flucher mag. Vincenc Frece
Levica Alen Križnik Anže Razboršek
NSi Martin Mikolič Nina Drame
Stranka Alenke Bratušek Anton Drofenik Silvester Smolej
Lista Marjana Šarca Boris Pokorn Urška Kabaj Pleterski
SLS Marko Zidanšek Mihaela Rožej
SNS Jožef Zorin Lidija Ivanuša
Dobra država mag. Rosvita Svenšek Dušan Škoberne
Čuš+Zeleni Slovenije Robert Golež Mira Jazbec
Lista Bojana Požarja Helena Pintar Janez Horvat
Združena desnica Katarina Kunej Marija Gračnar
Združena levica in Sloga Dragica Missia /
Piratska stranka Tomislav Kiš Gorazd Knific
 GAS
 
 

sok-odklop-klik

 

B. S.