Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarčan v boju za prestižno nagrado Inovativni mladi kmet 2017 – oddajte svoj glas


Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije in Zveza slovenske podeželske mladine že 11. leto zapored organizirata izbor INOVATIVNI MLADI KMET/KMETICA. Letos je v boju za prestižno nagrado tudi Matic Vizjak iz Šmarja pri Jelšah. K prestižni zmagi mu lahko pomagate tudi vi.

Glasovanje se bo zaključilo v četrtek 12. oktobra 2017 ob 23.59 uri, podelitev pa bo potekala v petek 13. oktobra 2017 ob 19.30 uri v dvorani Povodni mož na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) in Zveza slovenske podeželske mladine (ZSPM) spodbujata inovativnost med mladimi na podeželju, zato že 11. leto zapored organizirata izbor INOVATIVNI MLADI KMET/KMETICA.

Letos je v konkurenci tudi mladi kmet Matic Vizjak iz Šmarja pri Jelšah. Nominacijo si je prislužil zaradi uvajanja številnih inovacij na svoji kmetiji, med katerimi sam na prvo mesto postavlja CHILLI WINE, za katerega so v New Yorku, na enem najprestižnejših tekmovanj na svetu, prejeli 3 odličja. Temu sledita linija Melissé, ter organizacija največji festivala pikantne hrane v Sloveniji »Čili festival v Šmarju pri Jelšah«.

Kmetija Vizjak premore okoli 800 sadik 20 različnih vrst čilija iz celega sveta, ki jih goji v zato namenjenem rastlinjaku. Blagovni znamki postajata iz leta v leto bolj prepoznavni in iskani, zato ni čudno, da je s svojimi produkti prisoten že v več desetih picerijah, gostiščih in butikih širom Slovenije. Kmetija je v tretjem letu preusmeritve v ekološko kmetijo tako, da bodo konec leta prejeli certifikat EKO kmetije.

Za njega lahko glasujete tako, da všečkate njegovo videopredstavitev (spodaj). Glasovanje se bo zaključilo v četrtek 12. oktobra 2017 ob 23.59, zato pohitite s svojim všečkom. Štejejo samo všečki spodnje videopredstavitve!

 

Mlada kmetica oziroma mladi kmet, ki bo zbral največ vščekov bo prejel priznanje Zveze slovenske podeželske mladine in nagrado Gospodarskega razstavišča: stojnico na sejmih Natour Alpe-Adria 2018 in Narava-zdravje 2018.

Všečki sicer direktno še ne prinesejo naziva Inovativni mladi kmet/kmetica 2017. Naziv podeli strokovna komisija pod vodstvom Jožice Vodopivec Rozman tistemu kandidatu, ki v največji meri izpolnjuje kriterije inovativnosti. Podrobnejše informacije in pravila najdete tukaj (klik!).

pivo-fest-osn