Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Med finalisti akcije “Mladi upi” tudi obetavni pianist iz Podčetrtka


Odlična mlada celjska športnika, atlet Vid Botolin in kajakaš Jan Ločnikar, sta prišla v ožji izbor kandidatov za finančna sredstva akcije “Mladi upi”.

Gre za dobrodelni projekt, ki je namenjen mladim, nadarjenim posameznikom, ki se šele prebijajo na vrh in se zato težje potegujejo za profesionalna ali sponzorska sredstva za razvoj svojega talenta.

Letos že deveto leto zapored poteka akcija Mladi upi, v kateri vsako leto izberejo mlade, nadarjene posameznike, in jim namenijo sredstva za boljši nadaljnji razvoj kariere. Doslej je bilo s pomočjo akcije v razvoj 101 mladega vloženih že 401.000 €.

Akcija se je že prevesila v finalni del, ko je strokovna komisija izmed vseh prejetih prijav izbrala 20 mladih nadarjenih posameznikov s področja športa, para športa in umetnosti. Med njimi je letos tudi predstavnik iz našega območja, mladi podčetrtški pianist.

To je 19-letni pianist iz Podčetrtka Dejan Romih. Dejan ni le glasbenik in pianist, pač pa tudi ljubitelj filozofije in fotografije. V primerjavi z drugimi glasbeniki se je Dejan razmeroma “pozno” začel resneje ukvarjati z glasbo. Klavir je namreč začel igrati šele pri desetih letih, ko ga je za klavir navdušil srednješolski profesor klavirja in je začel obiskovati Glasbeno šolo v Rogaški Slatini. Takoj je pokazal svoj razkošen talent in doslej požel že vrsto prestižnih uspehov, odigral pa je tudi že samostojne solistične koncerte v Celju, Rogaški Slatini in Podčetrtku.

Med finalisti tudi dva celjska športnika

S Celjskega sta med finalisti tudi 19-letni celjski atlet Vid Botolin, član Atletskega Društva Kladivar Celje in nekdanji dijak I. gimnazije v Celju ter študent na Fakulteti za socialno delo. Vid je državni mladinski, članski reprezentant in večkratni državni in pokalni prvak v teku na 1500 m in 3000 m, tako v dvorani kot na prostem. Poleg tega je tudi večkratni državni prvak v krosu in cestnem teku. Na evropskih lestvicah mladincev do 20 let se uvršča na 3. mesto. Ter 18-letni celjski kajakaš Jan Ločnikar. Jan velja za velik up slovenskega kajakaštva. V zadnjih letih dosega izjemne rezultate na državnih, evropskih in svetovnih mladinskih prvenstvih. Njegova vizija je, da postane najboljši kajakaš in nastopi na Olimpijskih igrah. Še prej si želi uvrstitve v slovensko reprezentanco, kateri se bliža z velikimi zavesljaji.

Prejemnike sredstev bo določila komisija, enega pa spletni glasovalci

Med vsemi finalisti bo strokovna komisija izbrala najmanj sedem nadarjenih mladih, ki bodo prejeli finančna sredstva za razvoj svojega talenta, eden izmed mladih upov pa bo sredstva prejel na podlagi spletnega glasovanja. Svoj glas lahko oddate tukaj. Glasovanje poteka do 16. decembra.