Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Bo Čebelarsko društvo Šmarje pri Jelšah dobilo nov učni čebelnjak? Pomagate jim lahko s svojim glasom


V sklopu družbeno odgovorne akcije dan prihodnosti, ki letos obeležuje šesto obletnico, se izvaja projekt #PRVAčebela, s katerim se v slovenskih šolah postavljajo učni čebelnjaki in tako spodbuja razvoj slovenskega čebelarstva.

Letos se za nov učni čebelnjak poteguje tudi Čebelarsko društvo Šmarje pri Jelšah. Glas lahko oddate tukaj.

#PRVAčebela bo tudi letos štirim čebelarskim društvom, ki s čebelarskimi krožki delujejo na slovenskih osnovnih in srednjih šolah, postavila učne čebelnjake s panji in čebeljimi družinami. Strokovna komisija je na osnovi ustreznih prijav, ki so prispele na javni razpis Čebelarske zveze Slovenije, pripravila izbor upravičencev. Med upravičenci, ki so ustrezali razpisnim kriterijem in se v drugem krogu potegujejo za prejem učnega čebelnjaka, je tudi Čebelarsko društvo Šmarje pri Jelšah.

Glas za šmarske čebelarje lahko oddate do konca februarja

Šmarskemu čebelarskemu društvu lahko do učnega čebelnjaka pomagate tudi vi s svojim glasom – TUKAJ (klik). Glas lahko oddate do 28. 2. 2022.

“Učni čebelnjak bi bilo priznanje Čebelarskemu društvu Šmarje pri Jelšah ob lanskoletnem častitljivem jubileju, 140-letnici delovanja, in neprecenljiv prispevek h krepitvi medgeneracijskega sodelovanja, k prenosu znanja in izkušenj na mladi rod, osveščanju o pomenu varovanja in ohranjanja narave ter povezovanju krajanov, različnih društev in lokalne skupnosti. Dane bi bile možnosti za začetek delovanja čebelarskega krožka na podružnični šoli Kristan Vrh, ene od šestih podružnic OŠ Šmarje pri Jelšah, kjer krožek in izbirni predmet čebelarstva že uspešno delujeta. Postavitev čebelnjaka bi otrokom in ostalim obiskovalcem omogočila, da na prijazen in varen način spoznajo svet čebel, delo čebelarjev in sadove njihovega dela. Čebelnjak in urejen medoviti vrt bi postala prijazen kraj za izvedbo različnih aktivnosti (delavnice, predstavitve, vodeni ogledi, pokušine ipd.), ki bi jih izvedli v sodelovanju z drugimi društvi in lokalno skupnostjo, ter tako poživili utrip v kraju, okrepili ugled čebelarskega društva in čebelarjev. Čebelnjak bo nam in drugim v ponos,” je ob prejemu letošnje nominacije povedal Albin Babnik, predsednik Čebelarsko društvo Šmarje pri Jelšah.

foto: Čebelarska družina Šmarje pri Jelšah