Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Najhitreje rastoča podjetja KiO: prihodek, dobiček, število zaposlenih in plače


Potem, ko smo na Kozjansko.info pod drobnogled že vzeli podjetja naše regije, ki so najmočnejša, najbogatejša in najbolj dobičkonosna, bomo tokrat pogledali kako gre podjetjem, ki jih je mogoče letos najti na lestvici 100 najhitreje rastočih podjetij savinjsko-zasavske regije.

Lestvico 100 najhitreje rastočih podjetij v savinjsko-zasavski regiji, ki zajema podatke med leti 2011 in 2016, lahko vidite TUKAJ.

Na lestvici 100 najhitreje rastočih podjetij savinjsko-zasavske regije je na prvem mestu podjetje Ograje Kočevar d.o.o. iz Prebolda. Ustvarili so 3,8 mio evrov prihodkov iz poslovanja, pridelali 113 tisoč evrov čistega dobička, zaposlujejo 28 oseb, ki imajo 1.168 evrov povprečne bruto plače.

Med 100 najhitreje rastočimi podjetji savinjsko-zasavske regije jih je skoraj petina iz območja Kozjanskega in Obsotelja. To priča o tem, da KiO premore veliko inovativnih in perspektivnih podjetnikov, se hitro razvija in postaja eno izmed močnejših območij v savinjsko-zasavski regiji. V njej ima le še Celje več najhitreje rastočih podjetij. KiO jih premore 19, Celje pa 24.

trik-logoPodjetje iz našega območja, ki se je na omenjeni lestvici zavihtelo najvišje (skupno na lestvici zaseda visoko 9. mesto), je gradbeno podjetje Trik kamenine d.o.o. iz Rogaške Slatine.

Podjetje je v letu 2016 ustvarilo 2,5 mio evrov prihodkov iz poslovanja, od tega so imeli 161 tisoč evrov čistega dobička.

To je sicer manj kot leta 2015, ko so bili njihovi prihodki dobrih 20 %, dobiček pa dobrih 50 %, višji. Vendar gledano na daljše časovno obdobje podjetje hitro raste. Zaposlujejo 13 oseb, katerih povprečna bruto plača znaša 1.306 evrov.

as-logoNaslednje na lestvici (16. mesto) je podjetje AS System d.o.o. iz Šmarja pri Jelšah, ki deluje na področju vijačnega blaga in pritrdilne tehnike.

Podjetje je lani ustvarilo 3 mio evrov prihodkov iz poslovanja, kar je sicer malenkost manj, kot leta 2015, a še vedno v smeri rasti.

Je pa podjetje ponovno povečalo čisti dobiček, kar jim uspeva že nekaj let zapored. Ta je lani znašal 36 tisoč evrov. Podjetje zaposluje 33 oseb. Njihova povprečna bruto plača znaša 988 evrov.

mont-plan-logoTretje podjetje iz območja KiO na lestvici (18. mesto) je podjetje Mont-Plan Rogaška d.o.o., ki se ukvarja z montažo kovinskih konstrukcij. Podjetje je lani ustvarilo skoraj 7 mio evrov prihodkov iz poslovanja, kar je največ v zadnjih nekaj letih.

Prav tako so lani, v primerjavi z zadnjimi leti, ustvarili največji čisti dobiček. Znašal je 905 tisoč evrov.

V primerjavi z letom 2015 je podjetje za več kot 10 % povečalo tudi število zaposlenih. Trenutno jih šteje 113. Ti prejemajo 1.424 evrov povprečne bruto plače.

agroteh-logoNasledji na lestvici (24. mesto) je majhno družinsko podjetje Agroteh d.o.o. iz Šentjurja, ki se ukvarja s prodajo rezervnih delov za kmetijstvo.

Tudi to podjetje je lani ustvarilo najvišje prihodke iz poslovanja zadnjih nekaj let. Znašali so 1.9 mio evrov.

Čisti dobiček podjetja je v letu 2016 znašal 30 tisoč evrov. Podjetje ima 6 zaposlenih, ki prejemajo 1.176 evrov povprečne bruto plače.

ks-logoČetrto mesto v KiO (27. mesto na lestvici stotih) zaseda transportno podjetje KS Logistik d.o.o. iz Lesičnega, ki je tudi podjetje z največ ustvarjenimi prihodki iz poslovanja v letu 2016 na območju občine Kozje.

Ustvarili so dobrih 6 mio evrov prihodkov iz poslovanja, kar je njihov nivo prihodkov zadnjih treh let. Ob tem so ustvarili 90 tisoč evrov čistega dobička. To je sicer nekaj manj kot leto poprej.

Podjetje zaposluje 78 oseb, ki prejemajo 1.438 evrov povprečne bruto plače.

Prvo deseterico najhitreje rastočih podjetij zadnjih 6 let na našem območju zaključujejo Grales d.o.o. iz Dobja (860 tisoč prihodkov, 111 tisoč dobička, 5 zaposlenih, povprečna bruto plača 893 evrov), Montpreis d.o.o. Planina pri Sevnici (2,9 mio prihodkov, 98 tisoč dobička, 10 zaposlenih, povprečna bruto plača 1.306 evrov), KIT-AK d.o.o. Rogaška Slatina ( 6,8 mio prihodkov, 324 tisoč dobička, 46 zaposlenih, povprečna bruto plača 1.186 evrov), Domgrad d.o.o. Šentjur ( 1,1 prihodkov, 30 tisoč dobička, 13 zaposlenih, povprečna bruto plača 1.437 evrov) in TGL d.o.o. Pristava pri Mestinju ( 2,1 prihodkov, 83 tisoč dobička, 19 zaposlenih, povprečna bruto plača 1.020 evrov).

najhitreje-rastoca-kio

Med desetimi najhitreje rastočimi podjetji iz območja KiO je najvišje prihodke ustvarilo podjetje Mont-Plan Rogaška d.o.o.. Tudi najvišji dobiček je uspel tem podjetju, in sicer v višini 905 tisoč evrov. Najvišjo povprečno bruto plačo pa izplačujejo v podjetju KS Logistik d.o.o. in znaša 1.438 evrov.

ditka-feri-polsi-klik

Na lestvici 100. najhitreje rastočih podjetij savinjsko-zasavske regije so sicer še: Panles d.o.o. Rogaška Slatina, Adheziv d.o.o. Šentjur, GV Trade d.o.o. Šentjur, Močnik-JSM d.o.o. Šmarje pri Jelšah, Roboteh d.o.o. Šentjur, Flucher turizem d.o.o. Rogaška Slatina, MKV montaža d.o.o. Šmarje pri Jelšah, Avtoprevozništvo Jelovšek Zdravko s.p. Šmarje in Uka Jašari s.p. Grobelno.

B.S.