Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Katera podjetja iz Kozjanskega in Obsotelja so najhitreje rastoča v regiji


Razvoj podjetništva je nedvoumno velik faktor za razvoj regije, saj nova podjetja v regijo prinašajo nove priložnosti in nova delovna mesta, pozitivno pa vplivajo tudi iz drugih vidikov. Kako pa je z rastjo podjetij na Kozjanskem in v Obsotelju? Preverite, katera podjetja so se znašla na lestvici 500 najhitreje rastočih podjetij v Sloveniji ter regiji.

Podlaga za uvrstitev na lestvici je indeks rasti prodaje za petletno obdobje (2021/2016). Treba pa je zadostiti tudi nekaterim drugim pogojem.

Iz Kozjanskega in Obsotelja se je najvišje na lestvico uvrstilo šentjursko podjetje Blisk Bo-Na d.o.o., ki se ukvarja z gradbeništvom. Podjetje, ki je v letu 2021 štelo 18 zaposlenih, je 17. najhitreje rastoče podjetje v Savinjsko-Zasavski regiji ter 112. najhitreje rastoče na nacionalni ravni. V lanskem letu so imeli 3 milijone evrov prihodkov od prodaje, njihov indeks rasti prodaje 2016-2021 pa znaša 4,1839. Naslednje podjetje iz KiO, ki je 22. na regionalni ter 123. na nacionalni lestvici, je Kovinostrugarstvo Korez, d.o.o. iz Rogaške Slatine. Podjetje, ki je lani štelo slabih 40 zaposlenih, je v istem letu proizvedlo 2,4 milijona evrov prihodkov iz prodaje, čisti dobiček pa je znašal dobrih 180 tisoč evrov. Njihov indeks rasti prodaje znaša 4,0069.

Naslednje kozjansko podjetje na lestvici je Pentafor d.o.o. iz Rogatca. Nahaja se na 31. mestu regijske ter 198. mestu nacionalne lestvice najhitreje rastočih podjetij. Lani so zaposlovali 34 ljudi, dosegli pa so dobrega 1,5 milijona prihodkov od prodaje. Indeks rasti prodaje podjetja znaša 3,2786. Na 36. mestu v regiji ter 226. mestu na nacionalni lestvici se znajde Veterinarska postaja Šmarje pri Jelšah. Lani so imeli slabih 2,8 milijona evrov prometa ter dobrih 175 tisoč evrov dobička, ob tem so zaposlovali 37 ljudi.

Na lestvici 100. najhitreje rastočih podjetij v Savinjsko-Zasavski regiji so se iz Kozjanskega in Obsotelja znašla še podjetja Roboteh d.o.o. iz Šentjurja (62. mesto), Ms-Mn d.o.o. iz Rogaške Slatine (63. mesto), Gv Trade d.o.o. iz Šentjurja (68. mesto), Vilkograd, d.o.o. iz Šentjurja (74. mesto), Sublimo d.o.o. iz Šmarja pri Jelšah (80. mesto), Tribing d.o.o. iz Rogatca (81. mesto), Struna Storitve, d.o.o. iz Rogaške Slatine (82. mesto), Plam, d.o.o. iz Rogaške Slatine (85. mesto), Kuna-Renttrans, d.o.o iz Šmarja pri Jelšah (91. mesto) ter Pišek – Vitli Krpan, d.o.o. iz Šmarja pri Jelšah (92. mesto).

Katera podjetja pa so se znašla na vrhu nacionalne lestvice?

Najhitrejše rastoče podjetje v državi je sicer podjetje Hs Plus d.o.o. iz Trzina. Lani so zaposlovali 120 ljudi, od prodaje so imeli slabih 85 milijonov prihodkov, čisti poslovni izid pa je znašal slabe 4,5 milijone evrov. Indeks rasti prodaje je izjemno visok, znaša namreč 98,3389. Drugo na lestvici je podjetje Plume Design d.o.o. iz Ljubljane. Podjetje, ki zaposluje 124 ljudi, je imelo lani za slabih 23,5 milijonov evrov prihodkov in 1,4 milijona evrov dobička. Indeks rasti prodaje drugouvrščenega znaša 27,2122. Tretje mesto na lestvici je prevzelo podjetje Etrel d.o.o. iz Grosuplja. Podjetje zaposluje okoli 76 ljudi, lani pa so imeli za dobrih 15 milijonov evrov prihodkov ter 1,1 milijonov evrov dobička. Njihov indeks rasti prodaje znaša 25,19.

Preverite tudi, katera podjetja iz Kozjanskega in Obsotelja so najmočnejša, najbogatejša in najbolj dobičkonosna v preteklem letu.

Domen Kamplet