Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti do medalj v Avstriji


Člani Karate kluba Kozjansko in Obsotelje so se v soboto v avstrijskem Zell am Seeju udeležili mednarodnega turnirja Eurocup 2017. Barve  kluba je zastopala šestčlanska zasedba, na turnirju pa je skupaj sodelovalo 1.020 tekmovalcev iz 102 klubov iz 23 držav.

Kataši več kot odlični

Na dveh tatamijih hkrati sta nastopala v kategoriji mladinci Jan in Bor Hartl ter v kategoriji dečki Luka Bele. V kategoriji mladinci je Jan v prvem kolu za las izgubil s Švicarjem, nato pa po repasažu z zanesljivostjo osvojil odlično 3. mesto. Na drugi strani žrebne liste je Bor prišel v četrtfinale. Tam se je srečal za aktualnim viceprvakom Evrope, prav tako Švicarjem. Na žalost je izgubil, nato pa po repasažu z lahkoto osvojil 3. mesto. Razburljivo je bilo tudi pri Luku, kjer je z dobrimi nastopi mojstrskih kat zanesljivo prišel v finale. Tam se je srečal z državnim prvakom iz Nemčije. V finalu moral priznati premoč vendar kljub vsemu osvojil vrhunsko 2. mesto.

Zadnji kataš, ki je nastopil, je bil Grega Zbil. Tudi Grega iz tekme v tekmo iz treninga v trening dokazuje, da postaja pravi kataš. Z vztrajnim, prizadevnim delom in hitrem učenjem kat se je z mojstrsko kato povzpel na odlično 3. mesto.

Borbaši niso imeli dne 

Nejc Kunštek je v kategoriji dečki (10, 11 let) nad 38 kg moral priznati premoč proti močnemu Dancu in tako vidnejše uvrstitve ni dosegel. Kot zadnji borbaš je nastopil Žan Luka Lesnika v kategoriji ml. kadeti nad 55 kg. Tudi zanj ni bil najboljši dan, saj je izgubil proti Švicarju in tako ni osvojil vidnejše uvrstitve. Za Žan Luko je bila ta tekma zadnja pred odhodom na balkansko prvenstvo v  Turčiji. Barve Slovenije bo zastopal v kategoriji ml. kadeti nad 55 kg. Ob tej priložnosti čestitamo za izbor na tem prvenstvu.

Miha Romih, glavni trener

polovicka_celje_klik