Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 15. 3. 2015


Prepoved približevanja

Policisti PP Šentjur smo 8. 3. 2017 obravnavali kaznivo dejanje Nasilje v družini. Osumljenec in žrtev sta policiji že znana, saj smo nasilje v isti družini že obravnavali. Osumljencu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja žrtvi, zoper njega pa bomo podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Celju. Dne 9. 3. 2017 je osumljeni kršil izrečen ukrep, zato mu je bil izdan plačilni nalog.

Prometna nesreča s pobegom

Policisti smo v podvozu Hruševec 8. 3. 2017 obravnavali prometno nesrečo zaradi nepravilnega srečevanja. En voznik je na kraju počakal, voznica drugega vozila je s kraja odpeljala in je bila kasneje izsledena. Izdan ji je bil plačilni nalog.

Vlom

Dne 9. 3. 2017 smo bili policisti obveščeni o vlomu v gostinski lokal Montparis na Planini. Lokal je sicer že dlje časa zaprt. Neznani storilec je prebrskal gostinski lokal in odtujil manjše predmete. Policisti smo mu na sledi.

Nasilje nad žensko

V noči iz 9. na 10. 3. 2017 smo policisti PP Šentjur obravnavali nasilje moškega nad žensko, s katero se že dlje časa dobiva za intimna srečanja, čeprav ima doma družino. Ženska je bila pretepena. Osumljenec je bil pridržan, od njega zbrana obvestila in nato izpuščen iz pridržanja. Zoper osumljenca bomo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča z udeležbo motorista

Dne 10. 3. 2017 ob 5.55 uri smo bili policisti PP Šentjur obveščeni o hudi prometni nesreči na glavni cesti v bližini Lidla. V nesreči so bili udeleženi voznik kombiniranega vozila kot povzročitelj in voznik ter potnik na kolesu z motorjem. Voznik KZM je bil huje poškodovan, njegov potnik pa lažje. Oba sta bila odpeljana v bolnico Celje. Ogled kraja prometne nesreče so prevzeli policisti Postaje prometne policije Celje, policisti PP Šentjur pa smo kraj pred njihovim prihodom zavarovali, zbrali prva obvestila in poskrbeli za obvoz, saj je bila glavna cesta zaprta 3 ure.

Prometna nesreča

Istega dne smo policisti PP Šentjur obravnavali še prometno nesrečo z materialno škodo, ki se je zgodila na cesti Šentjur–Dole zaradi nepravilnega prehitevanja voznice osebnega avtomobila. Voznici je bil izdan plačilni nalog.

Tatvina

Dne 11. 3. 2017 smo policisti PP Šentjur obravnavali tatvino mobilnega telefona (iphone) v športnem parku v Šentjurju. Oškodovanec, mladoletnik je na PP prišel z očetom. Podala sta zahtevo za pregon. Na podlagi sledenja telefonu smo policisti storilcu za petami.

Prometna nesreča s pobegom

Istega dne smo v kraju Jazbine obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo s pobegom, pobeglega voznika so po 1 uri ustavili policisti iz Celja. Ugotovljeno je bilo, da je v času kontrole vozil »PIJAN« (1,29 mg/l ). Zaradi alkohola so mu policisti iz Celja odvzeli VD, zaradi tega se bo zagovarjal pri sodniku za prekrške, policisti PP Šentjur pa mu bomo izdali plačilni nalog zaradi nepravilne strani vožnje in pobega s kraja nesreče.

Javni red in mir

Pozno popoldan istega dne smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda na Straški Gorci. Sosed je zmerjal soseda in se ga fizično lotil. Storilec je pred prihodom policije odšel domov, doma policistom ni hotel odpreti vrat, zato mu bo plačilni nalog vročen naknadno. Prav tako smo dne 12.3 2017 smo obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Samomor

Istega dne smo bili obveščeni še o samomoru na območju Dobja. Ugotovljeno je bilo, da se je moški obesil. Sledov nasilja ni bilo najdenih tako da je kaznivo dejanje izključeno. O dogodku bomo s poročilom obvestili državnega tožilca.

Prometna nesreča s pobegom

Dne 14. 3. 2017 smo policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom v podvozu Hruševec. NN voznik je s kraja odpeljal, ne da bi drugemu vozniku nudil podatke. Policisti neznanca pozivamo, da se sam javi.

Povoženje divjadi

V preteklem tednu smo obravnavali več povoženj divjadi, zato voznike opozarjamo, naj bodo izven naselij pozorni in naj vozijo s prilagojeno hitrostjo, saj je v tem letnem času ob in na cesti več divjadi.

 

Preventiva

Voznike mopedov, katerih konstrukcija določena hitrost ne presega do 25 km/h opozarjamo, da morajo biti vozila s prvim majem naprej registrirana. Vozniki morajo že sedaj uporabljati čelado (lahko je kolesarska) in morajo biti stari najmanj 18 let (16 let, če imajo opravljen kolesarski izpit). Vozniki morajo uporabljati površine namenjene vožnjo teh vozil. Vožnja mopedov je v območjih za pešce namreč strogo prepovedana. Voznike enoslednih vozil posebej opozarjamo, da ceste povsod še niso očiščene peska, prahu in ostalih navlak, bankine niso sanirane v celoti in cestišče še ni oprijemljivo kot je v poletnih mesecih. Uporabljajte odsevna (»žive« barve) oblačila in čelado. Ostali udeleženci bodimo zelo pozorni na takšna vozila. Opozorilo jemljimo skrajno resno. Na območju Šentjurja se je 10. 3. 2017 že zgodila prometna nesreča z udeležbo motorista, s hujšimi posledicami.

 

Po pooblastilu komandirja PP

Bojan Šipek

Pomočnik komandirja PP

Višji policist vodja izmene II