Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tisoč minut športa v Kozjem


tisoc minut_5_kosarkarjiKraj Kozje v letu 2016 praznuje tisoč let prve omembe kraja v pisnih virih. V počastitev tega visokega jubileja se v Občini Kozje odvijajo številne aktivnosti, svoj kamenček v mozaiku praznovanja pa so dodali tudi športniki. Športna zveza Kozje je namreč v soboto, 23. aprila 2016, pripravila prireditev, ki so jo poimenovali Tisoč minut športa za tisoč let Kozjega.

V sklopu prireditve so želeli zbrati čim večje število športnikov iz Občine Kozje v različnih športnih panogah, vseh v katerih Športna zveza Kozje organizira tekmovanja. Da so lahko tisoč minut športa »stisnili« v en dan, so morali pričeti že zelo zgodaj. Dvajset minut čez sedmo zjutraj je športna dvorana Večnamenskega centra Kozje že oživela. Kot prvi so se v njej zbrali igralci namiznega tenisa. Verjetno je bila neugodna ura tudi razlog, da udeležba ni bila ravno številčna, kljub temu pa so ljubitelji namiznega tenisa »prebili led« in prireditev spravili v tek .

tisoc_minut_1_pingpong

V dopoldanskem času so jim sledili igralci badmintona. Tudi ti niso bili ravno številčni, so pa  prav tako opravili svoj del naloge ter štafeto predali mladim nogometašem. Igralci, stari do 15 let, so se pomerili na turnirju v mini nogometu in prireditev popeljali v popoldanski čas.

tisoc_minut_3_mladi_nogometasi

Mladim nogometašem so nato sledili strelci z zračno puško, zato se je dogajanje za nekaj časa iz športne dvorane preselilo na strelišče Večnamenskega centra Kozje. V večernih urah pa je ponovno oživela športna dvorana. Najprej se je odigral turnir odraslih v mini nogometu, sledil pa mu je še turnir trojk v košarki.

tisoc_minut_3_nogometasi

Zadnji tekmovanji sta bili, pričakovano tudi najbolj obiskani.  Organizatorji so bili še posebej zadovoljni s številom košarkarskih trojk, tako da se je tekmovanje zaključilo šele nekaj minut čez polnoč, ko se je izteklo tisoč minut športa.

Športa zveza Kozje je za vsakega udeleženca pripravila spominsko majico in okrepčilo, prireditev pa je čez celoten dan potekala v športnem duhu. Športna zveza Kozje se zahvaljuje vsem, ki so si vzeli čas in se pridružili prireditvi ter z njo počastili jubilej kraja Kozje.

Vir in foto: R.G.