Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mladi karateisti še enkrat več uspešni na tekmovanjih v Velenju in Kranju


karateisti_kk_kozjansko_velenje2Pet tekmovalcev karate kluba Kozjansko in Obsotelje nastopilo na 2. pokalu Mestne občine Velenje

V soboto, 26.9. 2015, je v Velenju, v športni dvorani Šolskega centra Velenje, potekal 2. pokal občine Velenje. Udeležilo se ga je dvanajst klubov iz Slovenije, skupno kar 120 tekmovalcev.

Z nastopom je začel kataš Luka Bele. To je bila zanj že tretja tekma v letošnji sezoni ter seveda želja po še tretji zaporedni zmagi. Tokrat pa se ni izšlo. Do finala je z lahkoto premagoval nasprotnike. V finalu se je pomeril z starim znancem. Kjer pa je Luka po doskoku kate Heian Godan malce izgubil ravnotežje, je moral priznati tesen poraz z 3:2. Tako je na koncu osvojil odlično 2. mesto.

Kmalu za tem so začeli z nastopi borbaši. Sara Skubi, Jakob Žumer in Žan Luka Lesnika so na koncu osvojili v vsak svoji kategoriji tretja mesta.

Timotej Jordan si pa je priboril finale. V finalu je moral priznati poraz ter tako osvojil končno 2. mesto. Skupno so torej kar osvojili 5 medalj. Vodja ekipe je bil Igor Jordan. Vsem nastopajočim iskrene čestitke.

Jan in Bor Hartl pa sta vikend namenila reprezentančnim treningom v Kranju.

karateisti_kk_kozjansko_velenje

Kranj open 2015: tri medalje za karateiste Karate kluba Kozjansko in Obsotelje

V soboto, 19. 9. 2015, je v Kranju potekal 16. tradicionalni mednarodni karate turnir Kranj Open. Nastopilo je 330 tekmovalcev iz 41 klubov in 6 držav.

Karate klub Kozjansko in Obsotelje je zastopalo 5 tekmovalcev, tako v katah, kot v borbah pod vodstvom nekdanjega uspešnega tekmovalca Jožija Preskarja. Osvojili so tri medalje.

Že drugič zapored v sezoni je na najvišjo stopničko stopil Luka Bele v kategorije kate malčki. Vse do finale je izvajal kato Heian Shodan in suvereno premagoval nasprotnike ter nato v finalu s 3:2 z kato Heian Godan.

Nato so nastopili “borbaši”. Najprej sta začela najmlajša borca Nejc Kunštek in Jakob Žumer. Za oba je bila to njuna prva tekma v tej sezoni. Borila sta se srčno in pridobivala nove izkušnje.

Nejc Kunštek je imel malce smole,kjer se je poškodoval vendar vseeno stisnil zobe ter se boril do izteka časa. Jakob Žumer pa je na koncu osvojil odlično 3.mesto.

V kategoriji dečkov +45kg sta nastopila Žan Luka Lesnika in Timotej Jordan. Timotej je tako po repasažni borbi osvojil končno 3.mesto in za klub priboril zadnjo tretjo medaljo na omenjenem tekmovanju.

Vir in foto: KK Kozjansko in Obsotelje