Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Za mini bralno značko Ježkov nahrbtnik v Rogaški Slatini bralo rekordnih 220 otrok


Četrtkovo popoldne so Kulturni center v Rogaški Slatini napolnili najmlajši. Knjižnica Rogaška Slatina je zaključila mini bralno značko Ježkov nahrbtnik, ki je letos presegla vsa pričakovanja slatinskih knjižničark. Knjižničarke so za najmlajše pripravile tudi gledališko predstavo z naslovom Pravljica o zlatem lončku v izvedbi Gledališča Smejček.

Direktorica slatinske knjižnice, mag. Nataša Koražija, je ob tej priložnosti povedala: “Letošnja sezona projekta Ježkov nahrbtnik je presegla vsa naša pričakovanja, saj se je število sodelujočih glede na lansko leto povečalo za 90 odstotkov – bralo je 220 otrok. To je odlična povratna informacija in hkrati pohvala našemu delu, pa tudi dokaz, da je Ježkov nahrbtnik dober glas res ponesel v deveto vas. Omenjeni projekt je pravzaprav namenjen spodbujanju branja in obiskovanja knjižnice. Otroci dobijo kot motivacijo in darilo za sodelovanje priznanje in knjižno nagrado. Še naprej si želimo slediti zastavljenim ciljem, kar pomeni vključiti čim več branja željnih otrok. Zavedamo se, da številke sodelujočih ne morejo rasti v nedogled, zato tako enormnega povečanja, kot se je zgodilo v preteklih treh letih, ni mogoče pričakovati, bomo pa otroke spodbujali, da se bodo zavedali, da je knjiga odlična popotnica v življenje.”

 

Bralna pismenost slovenskih učencev je na splošno slaba, zato so takšni projekti, kot je Ježkov nahrbtnik, pomembni za bralni razvoj. Tako zgodnje aktivnosti branja predšolskih otrok vsekakor pozitivno vplivajo na kasnejše kritično presojanje in smiselno uporabo prebranega.

t/f: J. C.