Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 11. 9. 2012


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 4. do 10. 9. 2012 na naši policijski postaji:
 

1. KAZNIVA DEJANJA – 11
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 11
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 3
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 3
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 25
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 67
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 3
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 0
12. ZASEŽENIH VOZIL – 0


VLOM V HIŠO

Preko noči na 5. 9. 2012 je sedaj še neznanec vlomil v hišo v Stopčah. Iz hiše je odtujil denar in zlatnino, na kraju pa pustil nekaj sledi, ki nam bodo pripomogle pri izsleditvi storilca.

TANKAL IN »POZABIL« PLAČATI
Zjutraj dne 6. 9. 2012 je voznik golfa na bencinski črpalki v Dramljah natankal 45 litrov goriva in se nato odpeljal. Da bi prej poravnal račun se mu očitno ni zdelo potrebno. Kdo je tankal in pozabil plačati policisti še poizvedujemo.

OKRASIL JE VOZILO
Zaenkrat še neznanec je v roku nekaj dni znesel nad tujim vozilom Hyundai Getz, ki je bilo parkirano v bližini Dramelj. Vozilo je v celoti okrasil z več »risi«, ki jih je naredil z ostrim predmetom. Lastnik vozila je oškodovan za okoli 1000 evrov škode.

PROMETNA NESREČA
Dopoldan dne 6. 9.2012 se je v okolici Šentjurja zgodila prometna nesreča v kateri na srečo ni huje poškodovanih udeležencev. Vzrok je bil nepravilno vključevanje voznika osebnega avtomobila v promet. Za kršitev je prejel plačilni nalog za plačilo globe.

BABICI GROZIL Z NOŽEM
Istega dne zvečer so policisti opravili intervencijo v okolici Šentjurja. Ugotovljeno je bilo, da je 25-letnik živel pri babici in stricu. V pogovoru sta babica in stric predlagala vnuku oz. nečaku, da bi prispeval kaj denarja v skupno gospodinjstvo. Nečak oz. vnuk se je zaradi tega pričel razburjati in pričel groziti najprej stricu z nožem, potem pa še babici. Za podkrepitev groženj je nož zapičil v mizo. No, junak ni upal počakati policije na kraju, temveč je odšel. Policisti so ga našli in mu izrekli prepoved približevanja babici in stricu. Kaj ga je privedlo do takih dejanj, bo moral povedati še na sodišču.

TATVINA PLINSKIH JEKLENK
V noči na 7. 9. 2012 je neznanec vlomil v priročno skladišče s plinskimi jeklenkami v trgovino v bližini Šentjurja in odtujil plinske jeklenke za kuhinje in viličarje. Če bi kdo navedene predmete ponujal v prodajo, vas policisti vljudno prosijo, da jih o tem obvestite.

POBEG S KRAJA NESREČE SE NI IZPLAČAL
Dne 7. 9. 2012 se je na Planini pripetila prometna nesreča s prizorišča katere je povzročitelj pobegnil. Ker je bilo v kritičnem času več prič dogodka, je bil povzročitelj kmalu izsleden in mu je bila izrečena dejanju primerna globa, ki je nekajkrat večja, kot pa če bi na kraju počakal na ogled prometne nesreče oz. nudil podatke drugemu udeležencu.

TRČENJE MED VOZILI
Dne 7. 9. 2012 se je v okolici Šentjurja pripetila v prometna nesreča v kateri so bila udeležena tri vozila. Do nesreče je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja enega od udeleženih vozil. Vsi trije udeleženci so iskali zdravniško pomoč. Ugotovljeno je bilo, da so vsi trije lažje telesno poškodovani.

DOMAČ PREPIR
Trgatev se bliža in z njo tudi žalostne zgodbe, kot je ta, kjer sta se v okolici Šentjurja zaradi nedvomno preveč zaužitega alkohola sprla oče in sin. Pri tem je med njima prišlo tudi do fizičnega obračunavanja. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog za plačilo globe.

OPRAVLJENA HIŠNA PREISKAVA
Dne 7. 9. 2012 so policisti po odredbi sodišča opravila hišno preiskavo v okolici Šentjurja. Najdenih je bilo nekaj rastlin podobnih indijski konoplji, naprava za izstreljevanje nabojev, predelano puško ter nekaj smodnika. Kaj je lastnik nameraval s tem, bo povedal še na sodišču.

BREZ KOLESA
Dne 8. 9. 2012 se je oškodovanec s svojim kolesom pripeljal do šole v bližini Šentjurja. Kolo je pustil v stojalu za kolesa. Po cca. 15 minutah je do kolesa pristopil neznanec in se odpeljal v smeri centra kraja in nato neznano kam. Neznanec je lastniku odtujil kolo znamke Wheeler, svetlo modre barve. Z dejanjem je lastnika oškodoval za 750 €. Policisti storilca in kolo še iščejo.

GROŽNJE NEKDANJEGA PARTNERJA
Policisti so dne 10. 9. 2012 prijeli prijavo občanke, da ji je nekdanji partner na vozilu pustil obvestilo z grozilno vsebino. Kaj je mislil z grožnjami, bo moral storilec povedati še na sodišču.

TUJEC VSILJIVO PRODAJAL PO DOMOVIH
Policisti so bili dne 10. 9. 2012 obveščeni, da na območju Šentjurja tujec, državljan Madžarske, vsiljivo ponuja v prodajo predmete. Za prodajo nima dovoljenja. Omenjeni je že bil obravnavan tudi za tatvine. Policisti so ga izsledili in predali v postopek tržnemu inšpektorju, ki ga je kaznoval. Taki in podobni ponavadi izvršujejo drzne tatvine, tako da vas zamotijo, drugi pa med tem izvršujejo tatvine iz hiš, zato morate biti na take osebe še posebej pozorni in o pojavu obvestiti policiste.

DAN PROMETNIH NESREČ
Policisti so 10. 9. 2012 obravnavali 4 prometne nesreče. Tri so bile zgolj z materialno škodo, v enem primeru pa so naknadno opravili ogled, saj sta se voznika osebnega avta in motornega kolesa na kraju dogovorila, vendar je bilo kasneje ugotovljeno, da je voznik kolesa z motorjem telesno poškodovan.

 
Po pooblastilu komandirja policijske postaje

Slavko Mlakar
Pomočnik komandirja PP