Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dirka Po Sloveniji 2024 tudi letos skozi Šentjur, Šmarje pri Jelšah in Rogaško Slatino


Organizatorji kolesarske dirke Po Sloveniji so včeraj predstavili trase etap letošnje 30. izvedbe največje tovrstne prireditve v državi.

Območje Celjskega bo letos povezala ena etapa, ki se bo začela v Žalcu in končala v Rogaški Slatini. Gre za drugo od petih etap, ki bo v dolžino merila 180,7 kilometra.

Profil etape na Celjskem; vir foto: tourofslovenia.si

V četrtek, 13. junija, se bodo kolesarji iz Žalca usmerili na zahod po Spodnji Savinjski dolini in zatem zavili v Šaleško dolino. Iz Velenja se bodo odpravili proti Vojniku in potem skozi Celje v Laško. Tam se bodo obrnili h gorskemu cilju na Celjski koči, se spustili v Štore in nadaljevali na naše območje.

Iz Šentjurja se bo karavana odpravila v Stopče in od tam na Ponikvo, od koder se bodo prišli v Šmarje pri Jelšah. Zaključni del etapa bo kolesarje pripeljal v Rogaško Slatino, kjer bodo naredili tradicionalni krog in tam tudi zaključili z dnevom.

Prva etapa se bo začela v sredo, 12. junija, v Murski Soboti, zadnja pa bo na vrsti v nedeljo, 16. junija, ko se bodo kolesarji naredili krog po Dolenjskem. Skupna dolžina proge znaša 840 kilometrov.

V zadnjih letih so se ljubitelji kolesarstva v naših krajih navadili, da sta bili na Celjskem kar dve etapi, sedaj pa je organizatorjem uspelo, da dirko razširijo.

Preberite tudi:

Prva etapa 29. dirke po Sloveniji se je zaključila s ciljem v Rogaški Slatini (foto, video)