Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prva etapa 29. dirke po Sloveniji se je zaključila s ciljem v Rogaški Slatini (foto, video)


V Celju se je danes pričela 29. dirka po Sloveniji, ki se je nato zaključila v Rogaški Slatini. Prva etapa dirke, kjer tekmuje 138 kolesarjev iz 27 držav, je potekala tudi skozi Šentjur, Ponikvo in Šmarje pri Jelšah.

Uvodna etapa, ki je dolga 188,6 km se je torej odvila s startom v Celju, kolesarji pa so se nato peljali še skozi Vojnik, Polzelo, Braslovče, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Velenje, Dobrno, Zreče, Slovenske Konjice, Žičko Kartuzijo, Šentjur, Ponikvo, Šmarje pri Jelšah in Rogaško Slatino, kjer je bila ciljna črta.

Sicer je že na samem začetku dirke prišlo do bega. Četvorko ubežnikov so sestavljali Andrea Garosio, Teo PečnikBoštjan Murn in Tomas Kalojiros. Vmesni sprint v Braslovčah je pripadel Čehu Kalojirosu, vzpon v Žičah pa Italijanu Garosiu.

Prav tako sta vmesni sprint gostila tudi Šentjur in Šmarje pri Jelšah, oba pa sta pripadla Murnu. Skozi cilj v Rogaški Slatini je prvi zapeljal Dylan Groenewegen (Team Jayco AlUla), ki se je tako veselil etapne zmage na uvodu dirke po Sloveniji. Nagrado ob zmagi mu je predal župan Občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič, Nizozemec pa je ob tem oblekel zeleno majico vodilnega na dirki po Sloveniji.

29-letnik je v Rogaški slavil že tretjič, ob tem pa je dejal: “Mogoče bi si moral tu kupiti hišo. Ne, resnično rad dirkam po Sloveniji. Tretjič sem tukaj in tretjič sem zmagal, zato je še toliko lepše. V ekipi imamo tudi Slovenca Luko, ki je tukaj vedno zelo motiviran. Ljudje ga podpirajo, zato se v zaključku še toliko bolj potrudi. Za našo ekipo je to res dober zaključek dneva.”

Tjaša, ki je dirko spremljala na Ponikvi nam je razkrila zakaj je prišla kolesarje pobližje pogledati: ”Kolesarje sem se odločila priti pogledati, predvsem iz tega razloga, ker se je ta etapa odvijala skozi moj domači kraj in tudi zato, da podprem vse športnike, tako naše kot tuje, ki se za svoje uspehe skozi celo leto res trudijo ter trdo delajo. Vendarle pa sem za naša fanta Mateja Mohoriča in Luko Mezgeca še dodatno stiskala pesti.”

Dirko je ob stezi pospremilo tudi na stotine osnovnošolcev, ki so kolesarje bučno podprli v Šentjurju, Šmarju pri Jelšah in Rogaški Slatini. Na videoposnetku si lahko ogledate vmesni sprint v Šentjurju, kako so v Šmarju pri Jelšah glavnino podprli številni osnovnošolci in končni sprint za etapno zmago v Rogaški Slatini.

Fotogalerija: David Valant